Автор
Теодор Муховски

Съпругът ми ме напусна, но не мога да спра да спя с него

Откакто съпругът ми ме напусна, продължавам да се съгласявам да правя секс с него, защото много ми липсва. Постоянно се обвинявам за тази моя слабост и се чувствам като лека жена.

Аз съм на 35 години, а той - на 36. Бяхме женени в продължение на десет години и се надявах, че ще създадем семейство. Преди осем месеца той ми каза, че иска отново да бъде сам. Бях съсипана и седмици наред плаках, за да заспя.

Точно когато започнах да се чувствам по-добре, той ми се обади, за да ми каже, че му липсвам. Каза, че иска да поговорим и ме покани на гости. Когато го видях, всичките ми чувства се върнаха.



Поговорихме си за старите времена на бутилка вино и си легнахме. Той каза, че това ще ни помогне да се сбогуваме.

Сексът беше най-добрият, който бяхме правили някога, защото беше страстен и интензивен и част от мен си мислеше, че след това той ще промени решението си и ще поиска да се съберем отново.

Но той не го направи. И след като си тръгна, се чувствах празна и самотна.

Следващия път, когато ми се обади, отново правихме секс, защото отново не можех да му устоя.

Това продължи месеци наред и аз осъзнах, че думите му не означават нищо. Аз не му липсвам, той просто ме използва, когато му е скучно или е самотен. За него аз не съм нищо повече от момиче на повикване. Сега вече се чудя дали някога ме е обичал. Чувствам, че се връщам назад, а не вървя напред. Той продължава да разбива сърцето ми отново и отново.



Знам, че трябва да прекъсна този модел. Посъветвайте ме какво да направя и как да изляза от този капан.

Психологът отговаря:

Чувствата на любов и привличане не изчезват за една нощ. А сексът с бившия може да е едновременно вълнуващ и познат - страхотна комбинация. Тъй като обаче бившият ви знае, че все още го обичате и искате да си го върнете, той се възползва от това.



Вие му позволявате да го прави. Това е така, защото любовта наистина може да бъде като опиат. Най-добрият начин да забравите за него и да си върнете контрола е да се откажете от него. Блокирайте го и му дайте ясно да разбере, че това не може да се повтаря повече, защото унищожава самочувствието ви и ви пречи да продължите напред. Кажете на себе си и на него, че заслужавате много повече от това.

Помолете приятел за подкрепа. Може да ви бъде полезно да намерите професионална помощ, за да преодолеете трайно тази зависимост.

Четете още: 8 сигурни признака, които подсказват, че мъжът ви изневерява