Мъжете обичат да командват жените – както в личния живот, така и на работа. И често това включва и доминиране в секса, но какво става, когато ролите на мъжете и жените се обърнат? Или по-точно, когато жената започне да доминира в леглото?

Жените с всеки изминал ден стават все по-самостоятелни.

Te обичат големи, силни мъже, които да им свалят звезди, но сигурно ще се изненадате да научите, че една от най-големите женски сексуални фантазии е същият този мъж да се моли за сексуална свобода в спалнята.

И това не е никак далеч от реалността! На пресконференция по мъжко здраве, която се състоя през уикенда в Хамбург (Германия) и на която имахме честта да присъстваме, стана ясно, че всеки трети мъж (или 36.5% от анкетираните) се чувства „застрашен” от увеличаващият се брой жени, които обичат да се налагат в леглото.



Резултатите от изследването показват още, че мъжете под 40 год. се чувстват стресирани от интимната си партньорка.

Напоследък сценарият се върти около това мъжът да боготвори тялото на своята половинка и да се моли за нейното внимание. Жената диктува, докато се наслаждава на цялата отдаденост на любимия й мъж.

„Резултатите от анкетата сочат, че съвременните жени са поели контрола над сексуалния си живот и получават това, което искат”, допълни проф. Киара Симонели, която е и преподавател по сексология и психология в универсиета "Sapienza" в Рим.

Проф. Киара Симонели

Именно това обаче може да бъде причина да не получават удоволствие от сексуалния си живот, тъй като за мъжете става все по-трудно да изпълняват сексуалните желания на своите партньорки.

Еманципацията в леглото може да доведе и до проблем с мъжката ерекция (т.нар. еректилна дисфункция – ЕД).

По думите на проф. Хартмут Порст, президент на Европейската асоциация по сексуална медицина, засечките в леглото не трябва да бъдат пренебрегвани. Затова е най-добре да се консултирате с лекар, който да помогне в ситуацията по най-ефективния начин, съветваха специалистите на конгреса в Хамбург.

Проф. Хартмут Порст, Проф. Димитрис Хаджикристу

Невъзможността да се достигне до оргазъм, както и еректилната дисфункция, често са свързани с депресията.

1/5 (или 26.5% от анкетираните мъже) посочват стресът като основният фактор в сексуалното общуване.

В повечето случаи жената е тази, която усеща проблем в сексуално отношение, което в някои случаи води до лошо настроение, психическо натоварване, депресия, непълноценен начин на живот и дори до развод.

Проучване, направено миналата година от института за маркетингови проучвания GFK разкри, че мъжете са с 50% по-склонни да потърсят решение, ако поговорят с половинките си.



Благодарение на новото секс хапче на „Bayer” този проблем може да бъде избегнат и да върне щастието и насладата на засегнатите двойки.

„Приемът на новото секс хапче на Bayer трябва задължително да се консултира със специалист”, е категоричен проф. Димитрис Хаджикристу, началник на катедрата по урология в солунския университет „Аристотел”.

Новото секс хапче на “Bayer” е с ментов вкус и действа в рамките на 15-ина минути, а това е много важно, за да се запази усещането за спонтанност.

То се разтваря в устата, като се разтапя под езика и по този начин не е необходимо поглъщането му с чаша вода.

Таблетката позволява ерекцията да продължи достатъчно дълго време за извършване на успешен полов акт.

Проф. Симолени обяснява: “Еректилната дисфункция е проблем не само на мъжете, тя засяга и двамата партньори. Решението ще доведе до изграждането на по-здрава и по-пълноценна връзка между тях.”