Хиляди пъти си се опитвала да гадаеш по лицето на някой мъж – ще се обади ли, сериозен ли е или всичко е само авантюра и т.н, и т.н.

И немалко пъти си се проваляла в тълкуванието на повдигнатите вежди, премрежения поглед и горещата му прегръдка, нали?

Е, това е като да гледаш на карти – с времето се научаваш да разпознаваш символите на всяко шарено парче хартия.

Въпреки това обаче, психолозите не спират да подсказват как да разшифроваме правилно езика на тялото, и особено този на лицето и погледа.

Според тях мъжете реагират в определени ситуации по сходен начин и това не се влияе нито от социалния им статус, нито от професията им или пък от други подобни фактори.

Точно затова лесно можеш да познаеш дали един мъж е искрен или не.

Ако лицето му остане гладко (като изключим бръчките, получени с времето), докато споделя нещо, то вероятността да лъже е минимална.

Обикновено представителите на силния пол трудно признават чувствата си – избягват директен контакт с поглед и се правят на разсеяни.

Когато обаче той намекне за вътрешните си емоции, можеш да разбереш дали държи на теб, ако погледне вдясно.

Специалистите обясняват това с нервните връзки между зрителния апарат и мозъка – долната дясна част на окото е свързана с най-дълбоките усещания, независимо дали става дума за болка или удоволствие.

Гневът и раздразнението обикновено имат очебийни проявления при мъжете, но когато са с малко позната жена, те могат да бъдат умело прикрити… зад сбръчкано чело. Това може да бъде и знак за разочарование или тъга.

Погледът с вдигнати вежди понякога е стряскащ, но означава дълбоко възхищение към гледката. С други думи, ти много му допадаш, най-често за повече от бурна афера, и той иска да ти се наслади максимално.

Примигването обикновено значи неискреност (освен съвсем обичайната умора), но може да се тълкува и като жест на неприязън или скука.

Обаче, ако той затвори очи при думите „Ще ти звънна”, по-добре го изтрий от паметта си незабавно.