Автор
Woman.bg

Тези йога пози ще подобрят сексуалния ви живот

Мнозина от нас са приковани на бюро по осем часа на ден, затова и след края на работния ден отчаяно се нуждаем от раздвижване.

Някои залагат на разходка из софийските улици или паркове, други на физическа активност, ако сте от вторите ви съветваме да посетите йога клас.

Защо ли? Защото тази система от физически, умствени и духовни практики влияе благоприятно не само върху здравето на ума и тялото, но и върху сексуалния живот.

Да, правилно прочетохте, има красноречиви доказателства, че йога заниманията повишават либидото.

Това се дължи на факта, че йогата намалява нивата на стреса и спомага за регулирането на хормоните, чийто объркани нива може да са причина за липсата на желание за физическа интимност. Йогата също така помага да опознаете по-добре тялото си, а колкото сте по-наясно с него, толкова по-добре ще съзнавате неговите потребности и ще знаете какво би ви доставило най-голямо удоволствие по време на акт.

Освен това йога практиките повишават притока на кръв в областта на таза, което покачва сексуалното желание.

Друг бонус, свързан с посещението на йога класове, е, че подобни физически занимания увеличават гъвкавостта на тялото. Това ще ви позволи да експериментирате с нови пози и да достигнете до върховно удоволствие, което традиционните сексуални пози не могат да ви осигурят.

Поза "Котка" или Марджариасана + поза "Крава" или Битиласана

Тези пози много често се изпълняват в комбинация за по-силно въздействие. Фокусът им е върху торса – както върху предната част, а именно коремните мускули, така и върху задната – гърба.

Комбинацията от позите облекчава напрежението в гърба и кръста. Намалява нивата на стрес и ще ви помогне да прочистите съзнанието си и да се настроите на любовна вълна.

Начин на изпълнение:

Застанете на четири крака на пода.

Краката да са свити в колената, така че да описват прав ъгъл.Китките, лактите и раменете ви трябва да са в една линия и да са перпендикулярни на пода. Погледът е насочен надолу.

Издишайте и извийте гръбнака си към тавана. Отпуснете главата си към пода и дайте брадичката си леко напред.

Вдишайте, избутвайки корема към пода и повдигайки задните си части и гърдите към тавана. Главата също се повдига напред, а погледът е право нагоре.

Поза "Пеперуда" или Бадха Kонасана

Тази поза оказва влияние главно върху таза и бедрата. При изпълнението й се разпъват коленете, вътрешната част на бедрата и слабините.

Позата подобрява кръвообръщението в областта на таза, чрез което активизира половите органи.

Начин на изпълнение:

Легнете по гръб, сгънете краката в коленете и ги поставете близо до тялото.

Не прибирайте петите навътре, а ръцете дръжте до тялото с длани, обърнати към земята.

Повдигнете таза нагоре, докато се образува правя линия между колената, бедрата и торса. Главата и рамената остават на пода.

Задръжте в горна позиция пет секунди.

Тази поза деликатно разтяга вътрешната част на слабините и задната част на гръбнака. Освен това успокоява мозъка, премахва умората и облекчава стреса.

Поза "Щастливо бебе" или Ананда Баласана

Тази йога поза подготвя половите органи, стимулирайки кръвообръщението, и освен това разтяга мускулатурата в долната част на тялото.

Начин на изпълнение:

Лeгнeтe пo гpъб и след като издишате дълбоко, сгънете коленете към корема.

Bдишaйтe и xвaнeтe с ръце стъпалата си. Paзтвopeтe oлeнeтe cи мaлo пo-шиpoo oт шиpинaтa нa тopca и cлeд тoвa ги изпънете колкото можете, разтваряйки ги настрани. Задръжте в това положение една минута, като през цялото време дишайте дълбоко.