Ти да видиш: Ето защо мъжете ревнуват от секс, а жените от думи

Когато става дума за любов и отношенията между двама души, едва ли има тема, която може да породи толкова разностранни твърдения, колкото ревността. Какво е ревност, трябва ли да я има, подсилва ли връзката, убива ли я, как да се справим с нея и още куп въпроси възникват, когато само изречем тази дума. Какъв е правилният отговор на всеки един от тях, едва ли някога ще можем да кажем със сигурност, но едно знаем - ревността е болезнено чувство, което никой не обича да изпитва, но за съжаление доста често таи в себе си. То заслужава внимание, защото може да има наистина разрушителна сила върху любовта. И днес решихме да се спрем над един много интересен нюанс, свързан с ревността - каква е разликата между мъжката и женската такава?

Според скорошно изследвания в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, има едно основно првавило и то е, че мъжете се разочароват много повече от физическа изневяра, отколкото от емоционална, а при жените е точно обратното. Оттам произлизат и различията между мъжката и женската ревност.

Разбира се, мъжете не остават безразлични, когато дамата на сърцето им е емоционално пленена от друг мъж, дори и между тях да не е имало никакъв физически контакт. Както и жените се огорчават, когато партньорът им преспи с друга жена, въпреки че не изпитват чувства към нея. Но съществува много лесен и любопитен начин да разберем корена на мъжката и женската ревност.

Основната задача на господата, още от древни времена, е продължаването на рода. Ето защо те ревнуват много повече, ако усетят, че жената е склонна към физическа изневяра - защото по този начин е възпрепятствано размножаването и се намесва чуждо ДНК. А когато говорим само за емоционална изневяра - тя не влияе върху процеса на размножаване, съответно мъжът не вижда заплаха.

При жените пък е закодиран страхът, че ако бащата изчезне, то тогава децата им ще бъдат в опасност. И така слабият пол намира заплаха в емоционалната привързаност на мъжа към друга жена, защото тя може да доведе до напускането му на семейството и това да постави под въпрос оцеляването ѝ.

И макар от древността до днес човечеството да се е развило, някои природни закони продължават да работят. Затова и до момента съществува тази основна разлика между мъжката и женската ревност.

Четете още: Съсипана съм - мъжът ми си пише с любовницата пред мен