Тиква, канела и други аромати, които карат мъжете да полудяват от възбуда

Жените привличат вниманието на мъжете, които харесват, по различни начини. Изкусителни дрехи, красива коса и кожа, стройна фигура – за съблазняване се използват всички възможни средства. Не забравяйте обаче и за ароматите. Някои от тях действат като мощен магнит и главозамайващо върху представителите на силния пол.

Какво представляват афродизиаците

Ароматите, които стимулират сексуалното желание, се наричат афродизиаци. Въпреки че миризмите в човешкия живот не играят толкова голяма роля, колкото при животните, обонятелният орган улавя молекулите на различни аромати, а мозъкът интерпретира сигналите, получени от него.

Един мъж най-вероятно дори няма да осъзнае какво конкретно го е привлякло към вас, но все пак ще изпита възбуда, ако ухаете по определен начин. Ето защо като жена бихте могли да се възползвате от съответното ухание, за да направите любовната нощ още по-страстна.

Вълнуващите аромати

След множество експерименти учените изненадващо установиха, че лидерът сред ароматите, увеличаващи либидото, е... тиквата. Уханието на този зеленчук кара мъжа да иска да бъде в леглото с любимата си възможно най-скоро. Защо това е така? Ароматът на тиквата се приближава най-много до този на сладкишите, за които е доказано, че също влияят възбуждащо върху сексуалния апетит.

Не трябва да забравяме обаче, че човек може да има свои собствени асоциации с всяка миризма. Например, ако вашият мъж някога е бил отровен от тиквена супа, малко вероятно е този аромат да го развълнува, поясняват експертите.

Възбуждащи за мъжете са и ароматите на определени цветя и подправки. Нищо чудно, че тези компоненти отдавна се използват в състава на парфюми и тоалетни води.

Жена, която ухае на подправки и цветя, става по-желана. Сред най-въздействащите на мъжкото либидо са мускусът, тамянът, бергамотът, сандаловото дърво. Компоненти на парфюмните продукти от животински произход, като амбрата например, също са афродизиаци и засилват привличането.



Етеричните масла също са мощни афродизиаци

Канелата е афродизиак, който може да развълнува както вас, така и партньора ви. Тази ориенталска подправка ви дава усещане за топлина, комфорт и сигурност, позволява ви да се отпуснете, събужда чувствеността и стимулира въображението – вашият любим със сигурност ще ви зарадва с някой смел експеримент в леглото. Същото важи и за ароматите на кафе, шоколад и ванилия.

Маслото от пачули се счита за силен мъжки афродизиак и е характерен аромат в мъжките парфюми. Той помага на представителя на силния пол да се чувства секси и уверен в чара си, който излъчва към жените. Освен това пачулито повишава потентността и прави тялото по-чувствително към ласки.

Джинджифилът пък се препоръчва на тези, които се надяват да се отдадат на любовни удоволствия повече от един път на вечер. Този аромат намалява периода на възстановяване след оргазъм и позволява на мъжа да премине към второ действие по-бързо.

В Индонезия има древен обичай леглото на младоженците да се обсипва с листенца от иланг-иланг. Етеричното масло от това цвете е мощен афродизиак, който засилва сексуалното желание и прави мъжа по-щедър на ласки.

Четете още: Афродизиак в менюто