Автор
Woman.bg

Той не те харесва, но ти умираш за него? Направи това

Няма нищо по-хубаво на света от това да си влюбен и да политаш от щастие всеки път, щом обектът на чувствата ти се обади. Говорите си, прегръщате се и нямаш търпение нещата между вас да потръгнат. Не спираш да мислиш за него, а в дните, в които той не те търси, се натъжаваш, но всичко се оправя, щом се разберете за среща. И въпреки че осъзнаваш колко си влюбена, ти се струва, че нещо не е наред. И си била права, защото съвсем случайно научаваш, че сърцето на този човек е заето. Изведнъж разбираш колко е било глупаво да отделяш толкова време и чувства за него, които вероятно никога няма да се изпарят. Трябва да се примириш, че си загубила и да продължиш напред. Лесно е на думи, но в действителност това е трудна задача. Затова днес ще ти дадем 10 съвета, които могат да ти върнат душевното равновесие.

1.Излей чувствата си пред близък човек

Първата стъпка, която е добре да предприемеш, е да признаеш пред себе си какво се е случило и да споделиш чувствата си с приятел. Това винаги има положителен ефект. Изслушай и неговата/нейната гледна точка, може да чуеш нещо полезно.


2.Спри да гледаш профила му

Ако този човек не си пада по теб, няма никакъв смисъл да се потапяш в неговия свят, дори и виртуално. Няма значение какво публикува той, къде се намира и с кого е. Тази информация няма да ти помогне с нищо. Освен това, социалните мрежи са едно лъжливо място, нищо не е такова, каквото изглежда.



3.Ограничи контакта с него максимално

Знаем, че в момента мислиш, че имаш нужда да го виждаш и да си говорите, но всъщност това не е така. Имаш нужда да не се засичате, за да можеш да го забравиш и да се отървеш от стреса. Ограничи контакта си с него, колкото е възможно, за да можеш да продължиш напред.

4.Всеки е страдал от несподелена любов

Не си нито първият, нито последният човек, на когото се случва. Може и друг път да ти се случи, затова не отдавай голямо значение сега. На всекиго се е случвало, дори и на човека, по когото си падаш. Щом всеки успява да го преживее, и ти ще се справиш.

5.Води си дневник

В случай, че ти е омръзнало да се оплакваш на приятелите си и имаш нужда от друг отдушник, се обърни към белия лист и химикалката. Воденето на дневник винаги има терапевтично действие.



6.Представи си каква връзка бихте имали

Ама наистина, без да идеализираш. Гледай истината в очите, не я заобикаляй и знай, че обектът на чувствата ни много често не е това, което си мислим, а проекция на фантазиите ни. Той също не е перфектен и връзката ти с него може би нямаше да те направи щастлива, не си загубила нищо. А и що за човек дава празни надежди на някого?

7.Отиди при терапевт

Сега имаш нужда от помощ и в това няма нищо странно. Терапевтът знае точно какво те тревожи и задавайки ти точните въпроси, може да осъзнаеш много нови неща за себе си.

8.Помисли си за предишните си връзки

Ако това не ти се случва за първи път и дори в миналото винаги си била безнадеждно влюбена в грешния човек, значи проблемът е в теб. Постоянно търсиш хора, които по някаква причина са недостижими или по-скоро знаеш, че не са подходящи за теб. Провокирана си от идеята да докажеш на себе си и на света нещо, което е напълно ненужно. Щом го осъзнаеш и започнеш да работиш по въпроса, ще си спестиш много болка за вбъдеше.



9.Смени средата

Дори и да не си имала връзка с този човек, със сигурност има места, които ти напомнят за него. Зачеркни ги и спри да ги посещаваш. Прекарай малко време насаме със себе си и отиди на различно място.

10.Новото хоби винаги е добра идея

Разсейвай се и се съсредоточи върху дейности, които ти носят радост. Защо пък да не опиташ нещо ново? Може да се запознаеш с подходящия за теб човек на най-неочакваното място...

Четете още: Лицето разкрива любовния нрав на партньора ви