Миналата събота най-накрая се съгласих да изляза на първа среща с приятеля на братовчед ми, по чийто адрес той сипе суперлативи от дълго време насам. За мое учудване мъжът се оказа наистина толкова чаровен и духовит, колкото ми бе описан.

В резултат срещата продължи до десерта и не ми се наложи да бъркам в торбата с извинения и да прекъсвам вечерята преждевременно... уж, за да помогна на изпаднала в беда приятелка, а всъщност, за да не заспя от отегчение на масата.

Затова и може да си представите недоумението, което се изписа на лицето ми, когато разбрах, че този толкова възпитан и интелигентен красавец очакваше да си легне с мен, само защото е платил вечерята.

Наистина ли сексът се е превърнал в разменна монета, с която да се отблагодариш за проявеното джентълменство? Упорито се успокоявах, че това не е вярно и просто не съм случила на читав човек. След разговор с няколко приятелки обаче установих, че не съм единствената, от която се е очаквало да намачка чаршафите с господина, бил така любезен да ѝ плати вечерята.

След известно проучване онлайн открих, че далеч повече мъже, отколкото някога съм предполагала, очакват секс на първа среща в замяна на скъпата вечеря, която са платили.

„Ако я заведа в скъп ресторант и похарча солидна сума, ще очаквам тя да ми се отблагодари в леглото след това. Ако не го направи на първата среща, но я харесвам, бих ѝ дал втори шанс. Но ако и след второто плащане на вечеря, не последва секс, то тя не е моето момиче“, споделя 26-годишният Илия онлайн.

„Можеш ли да ми преведеш парите за твоята част от сметката, тъй като не спахме заедно, а ресторантът не бе никак евтин“, гласи съобщение, което студентка втори курс получава на сутринта след първа среща, незавършила със секс.

Но куриозните случаи далеч не се изчерпват дотук. Като не си мислете, че подобно поведение е характерно само за мъже в двайсетте си години. Дама на 30 и няколко, която подчертава, че е излизала с мъж на над 40 години, споделя, че след като не е спала с него, той ѝ е поискал 8,40 лева, които е платил за кафето ѝ.

Хората са го казали - „Безплатен обяд няма“, но кога паднахме чак толкова ниско? Далеч съм от мисълта да обвинявам само силната половина от човечеството, защото истината е, че за да има търсене, трябва да има и предлагане. За да очаква хубавецът насреща секс, само защото ви е завел в лъскав ресторант и някой нашумял бар след това, трябва преди вас да се е срещал поне с няколко дами, които са си легнали с него, впечатлени от щедростта му.

Вие на какво мнение сте? Нормално ли е мъжете да очакват секс, след като са платили вечерята или питието?

Автор: Петя Лазарова