"Защо не изпитвам оргазъм?" е сред въпросите, които жените най-често си задават. При това жени, които обичат секса, обичат партньора си и се наслаждават на интимните мигове заедно. Къде тогава може да се крие проблемът? Всъщност по света има много жени, които никога през живота си не са достигали до вагинален оргазъм. Причините могат да бъдат хормонални, неврологични или психологически (депресии, фобии). Нека обаче да хвърлим повече светлина по въпроса и да видим кои са най-разпространените причини да не стигате до върховната наслада:

Прескачате любовната прелюдия

Много двойки в пристъп на страст и нетърпение пристъпват директно към сексуалния акт. Това обаче оказва негативно въздействие не толкова върху мъжа, колкото върху жената. Една жена се нуждае от специално внимание, от ласки и целувки, които да подготвят тялото ѝ за това, което ще се случи. Колкото по-възбудена е една жена преди мъжът да проникне в нея, толкова по-лесно достига тя до оргазъм.



Лесно се разсейвате

Докато сте се отпуснали в ръцете на партньора си, мислите ви блуждаят къде ли не, но не и в леглото. Всъщност разсейването по време на секс не е никак трудно. Изведнъж се сещате например, че имате задача за довършване, или пък нещо в работата ви тормози, леглото ви убива и т.н. “Мозъкът е основен участник в секса, защото регистрира емоциите, изпраща обратно сигнали на тялото ви как да реагира, отделя хормоните на щастието и ви кара да се чувствате добре”, обяснява пред „Космополитън“ сексологът Глория Брейм. Ето защо всяка мисъл, която не е свързана със случващото се в момента, ви отдалечава все повече от сюблимния момент. Затова е нужно само да се отпуснете, да забравите всякакви притеснения, да намерите удобната за вас позиция и да се отдадете напълно на мига.

Забравяте за тоалетната

Леко пълният пикочен мехур със сигурност ще ви изиграе лоша шега по време на креватните упражнения. Ето защо, дори и да не чувствате тежест в тази област, минете превантивно през тоалетната. В противен случай рискувате проникването във влагалището и движението вътре да ви даде усещане, че се ви се пишка, което от своя страна предизвиква инстинктивно стягане на мускулите ви. Цялото това състояние затваря всичките ви пътища към върховния момент.

Пренебрегвате клитора

Онова нежно малко „цвете“, скрито между краката ви, може да доведе до полуда всяка жена, стига да знае как да го използва. Често пъти забравяме за него и в стремежа си да накараме партньора си да се чувства на осмото небе, пренебрегваме собственото си право на удоволствие. Клиторът е покрит с много повече нервни окончания, отколкото вагината и стимулирането му ще ви възбуди до такава степен, че с лекота ще ви отведе точно там, където искате. За целта е достатъчно, докато правите любов, партньорът да редува проникването с целувки върху мястото. Добър вариант е и да го стимулира с пръсти. Ще го улесните, като заемете поза „Ездач“.

Четете още: Враговете на секса, за които не знаете