Автор
Woman.bg

Топ 8 на най-ужасните бивши, които искаме да забравим завинаги

Някои връзки ни се случват, за да ни се стори следващият партньор почти идеален на фона на бившия, който е бил от зле по-зле. Представяме ви Топ 8 на онези останали в миналото наши любови, за които си спомняме със саркастична усмивка или с неподправен ужас.

1. Критик

Той критикува всичко и всички – правителството, времето навън, приготвената от вас супа и дори цвета на лака ви за нокти. За жалост през първите месец-два той се държи като абсолютно нормален човек и не демонстрира критичния си ум. Така той се опитва да ви очарова и да спечели доверието ви. През този период светът е все така несъвършен за него, но той сдържа поривите си да говори за това, защото не е сигурен, че ще искате да го изслушате. Само понякога ви подпитва „Напълно ли си сигурна, че искаш тази рокля?“ и „Наистина ли този филм ти се гледа?“. Всъщност той не харесва роклята ви и не иска да гледа допадналия ви филм. По-късно ще ви каже това открито. Всички наоколо ще станат несъвършени, включително и вие и маникюрът ви. Докато този мъж все още се съмнява, е добре да уточните веднага какво не му харесва и да не си губите още 6 месеца с него. Възстановяването на нервната система и самооценката след връзка с такъв партньор отнема доста време.



2. Мечтател

След критика (1) мечтателят може да ви се стори просто идеален. Той е изпълнен с ентусиазъм, интересни идеи и вдъхновение и може да зарази с въодушевлението си и вас. Всичко това обаче е само на думи. Щом нещата опрат до реални действия, мечтателят свива перките, започва да изпитва упадък на сили и депресия и си намира куп други уважителни състояния и причини да не спази обещанията си и да не последва мечтите си. Този мъж може да е чудесно лекарство след критика за 3-6 месеца, тъй като ще ви научи да се радвате на простите неща и да мечтаете заедно с него. Реализирането на някакви семейни проекти обаче ще остане изцяло на ваш гръб. Впрочем, възможно е вашият мечтател просто да е мотивационен коуч и да смесва леко живота и работата.

3. Почитател на хоръра

Той не може да живее, без да следи новините, особено онези, в които някой е умрял или е бил убит. После с подробности ви ги преразказва. Обикновено новинарските хроники не удовлетворяват нуждите му и той се „дозасища“ с филми, в които може да се нагледа на кървища, жестокост, чудовища и други ужасии. И да – той не обича да ходи на красиви места, тъй като красотата е обратното на хоръра. По музеи и паркове ще трябва да се разхождате без него. Има шанс след време той да премине в отбора на критиците и да започне да ви прави забележки за вашия начин на живот, за кръга ви от приятели и избора ви на обувки.



4. Мистър „мръсни чорапи“

Мръсните чорапи уж са дребна битова неприятност. Когато обаче стават много и се въргалят къде ли не, а при това и миришат гадно... Рискувате да потънете в хаос или да се погребете в битови проблеми. Разхвърляните чорапи са само малък детайл от нещо по-голямо, което ще се прояви рано или късно – инфантилизъм и желание на човека да се скрие сред пръснатите си боклуци. Може да става дума и за най-обикновен емоционален вампиризъм – партньорът постепенно ви вбесява с дребни неща, за да ви подготви за емоционалната буря, в която ще ви опустоши.



5. Нарцис

Той обича само себе си пак само на себе си се възхищава. И вие трябва да правите същото – да бъдете в постоянен възторг от красотата му и да признавате неговото физическо и умствено превъзходство. Бъдете готови ролята ви в тази връзка да се свежда до ръкопляскане и очаровано зяпане с отворена уста. Това колко време ще можете да останете в образа на отдадена обожателка зависи от склонността ви към мазохизъм – е, и разбира се и от красотата и чара на самия нарцис. Каквото и да си говорим, нарцисите по правило са адски привлекателни.



6. Хайде да го оставим за утре

Да се отлага всичко за утре и да се протака е национална черта на испанците и италианците. У нас обаче също се срещат такива почитатели на „маняна“-та. Всичките ви идеи и предложения ще се отлагат за неопределен срок с недостижимото „утре“. Всичко ще е под ножа – ходене на кино, молба партньорът да ви помогне за нещо, ходене до магазина и опити да поговорите на сериозни теми. Уж това не е голям проблем, но митичното „утре“ може и никога да не настъпи. Да, този мъж живее тук и сега и се опитва да се освободи от всякакви задължения. Бъдещето му е неопределено и мъгляво. Впрочем, той ще остави „за утре“ и годежа, сватбата и запознанството с неговите родители.



7. Опитен потребител

Не, той не е интернет-маниак. Този потребител умело използва вас. Той знае вашите силни и слаби страни, наясно е от какво се палите и от какво „гаснете“ и активно прилага това знание. Целият свят и вие самите сте само ресурс за постигане на целите на този мъж. Впрочем, той може наистина да има наполеоновски планове – да открие голям бизнес, да внедри нови технологии или дори да завоюва света. Ако сте готови да бъдете негов верен съратник и помощник и да пожертвате частица от себе си и от своя живот за осъществяването на идеите му, може да не ви е толкова зле с този партньор. Ако обаче сте максималистка и самоуважението ви е на ниво, по-добре обърнете тази страница и продължете напред.



8. Домашен насилник

По правило този мъж става истински домашен насилник вече в ролята си на съпруг. В ролята си на гадже той играе грижовен и леко тревожен партньор, който само любовно се възмущава, ако не сте му съобщили, че сте се прибрали вкъщи и сте добре или че не сте отговорили на негово обаждане. На вас ви се струва, че той просто е леко ревнив и затова не обръщате внимание на тези дреболии. После загрижеността му за вас се превръща в мания. Постепенно той ви поставя твърди рамки какво можете и какво не можете да правите, къде може да ходите и къде не, какво да обличате и с кого да общувате. И всичко това под маската на любов и загриженост. Всъщност той иска да контролира всичко и адски много се страхува да ви загуби. При това обаче дълбоко в себе си е сигурен, че вие сте негова собственост, с която той може да се разпорежда, както сам си реши.