Автор
Woman.bg

Трябва ли да следим половинката си в интернет?

Дойде часът на откровенията. Кой от нас не е проверявал поне веднъж някого, с когото излиза от скоро или човека, към когото изпитва силно привличане и симпатии, в социалните мрежи или просто в търсачката на Гугъл? Ама бъдете честни.

Разбира се, че (почти) всеки човек, живеещ в настоящето прибягва към технологиите и към отзивчивостта на интернет пространството, за да научи нещо повече за новата си половинка, а и не само, много проучвания сочат, че работодателите също „изследват“ подчинените си в мрежата, но въпросът е трябва ли да го правим и доколко е полезно. Понякога информацията може да бъде, както от полза, така и да навреди на отношенията ни с дадения човек. Може би преди да започнем голямото ровене във Фейсбук, Инстаграм, Гугъл и така нататък, трябва да се запитаме дали имаме доверие на тази личност и какво бихме и не бихме искали да научим за него. Трябва да се вслушваме в интуицията си, тя никога не греши.

Разбира се, ако търсенето на информация е в разумни граници и не се превръща в мания, няма нищо лошо и нищо срамно. Сигурни сме, че много от вас не биха споделили на човека до себе си, че е бил подложен на интернет проверка. За да бъде по-ефективно издирването на любопитни факти за живота на обекта на интереса ви и за да се уверите в достоверността на всичко, което той ви казва, ви предлагаме да наблюдавате за следните действия в поведението му:



Той/тя не отговаря на обажданията ви и често ви казва, че ще ви се обади по-късно.

Никога не ви е канил/а на гости и като цяло личното пространство на този човек, сякаш е обгърнато в една голяма мистерия.

Той/тя познава всичките ви приятели и сте го/я срещнали със семейството си, но вие не знаете почти нищо за него/нея и неговите/нейните близки.

Като че ли се интересува единствено от финансовото ви състояние и от успехите ви в работата.

Срещите ви никога не продължават дълго, винаги се появява изненадваща причина да се разделите спешно.

Ако в отношенията ви присъстват подобни смущения, то вие имате пълното право да потърсите повече информация за този човек, защото определено крие нещо от вас.



Ето какво е допустимо при проследяването и къде можете да намерите информацията, която ви е необходима.

Разбира се, в социалните мрежи

Един бърз поглед във Фейсбук или Инстаграм профила на човека, с когото ще споделяте живота си за известно време напред, винаги изглежда съвсем невинно и е така, стига да не се превръща в навик. Ако изпитвате постоянната нуждата да „следите“ половинката си в социалните мрежи се запитайте каква е причината за това. Дали този човек ви съмнява, или просто имате болезнен опит от предишни връзки, което ви пречи да се доверите. При всички случаи мнителността няма да ви помогне и дори невинния поглед в миналото на новата ви половинка може да ви накара да се почувствате зле, когато видите снимка с бившето му/й гадже. В никакъв случай не се сравнявайте с предишните партньори на новата си любов, защото има причина тези хора вече да не са заедно. Единственото, което има значение е, че сега вие сте заедно и се наслаждавате на новата си връзка. Не разваляйте момента.

Телефонът

Тук вече прекрачваме някои граници, най-вече тези на доверието и уважението на личното пространство на човека до нас. Отново си задайте въпроса – половинката ни дава поводи за съмнения или просто сме склонни да откачаме, когато сме пленени от чара на някого.



От разглеждането на нечий телефон можете да получите много и интересна информация, но се замислете дали искате и дали няма да накърните собственото си достойнство. Не забравяйте, че в основата на всяка връзка са взаимното доверие и уважение. Ако нещо ви е притеснило в поведението на половинката ви, по-добре преди да започнете в проверка на телефона, просто поговорете.

Чрез шпиониране

Сигурни сте, че партньорът ви изневерява или че ви лъже за нещо важно? Да, добре. Ще разберем комичната постъпка, а именно шпионирането. Но не си го позволявайте повече от веднъж или два пъти. Ако не сте сигурни в половинката си, по-скоро е добре да преосмислите отношенията си, вместо да се унижавате и да губите време и усилия за да седите прикрити в някой храст пред дома или офиса на любимия ви човек.

В търсачката на Гугъл

Често прибягваме към този метод, когато сме се запознали с някого в интернет и искаме да научим нещо повече за него, най-малкото дали това е реално съществуваща личност. Проверката на името на човека в Гугъл може да ви даде любопитна информация и да се окаже, че се срещете с интересна личност.



И въпреки че живеем във века на технологиите и имаме лесен достъп до всякаква информация е хубаво да не зачеркваме напълно разговорите с човека, от когото се интересуваме, като начин да го опознаем.

Четете още: Силна любов или просто флирт: Как държите ръцете си?