Автор
Ива Петрова

Учените установиха какво трябва да казваме по време на секс

Всяка една двойка прави секс по свой си начин и има свои методи за постигане на оргазъм и наслада. Това, което вас ви настройва на нужната вълна, може да убие желанието на други. Скорошно проучване обаче е показало, че има един универсален начин да направите секса по-приятен дори и без еротично бельо и прелюдии. Просто трябва говорите за любов!

Учени от Университет Чапман са провели изследване, в рамките на което проучили сексуалния живот на 39 хил. съпружески двойки, женени от повече от 3 години.



Било установено, че фразата „Обичам те“, изречена по време на секс, е „вълшебната думичка“, която гарантира удовлетворение. Това си казват 75 % от задоволените мъже и 74 % от задоволените жени.

Според резултатите от проучването само половината от двойките се смятат за сексуално задоволени. При това в личния им живот липсва разнообразие (например взимане на душ заедно).



„Близо половината от задоволените и незадоволените двойки четат книги и статии за секс от типа „помогни си сам“. Сексуално задоволените двойки обаче се отличават с това, че наистина са пробвали някои от предложените идеи“, отбелязва авторът на проучването Дейвид Фредерик, доцент по психология от Университет Чапман. Сексът е като брака – за да бъде сполучлив, човек трябва да има решимост и ентусиазъм. Затова ако се чувствате незадоволени, защо не пробвате нещо ново или не питате партньора си какво мисли за това?

Четете още: Секс, лъжи и тайни: 84% от жените крият бройката на партньорите си