Всяка година в Япония се продават около две хиляди силиконови секс кукли, създадени да доставят предимно сексуална наслада на мъжете.

Интересното е, че в последно време, с всеки следващ месец, интересът на силния пол от страната на изгряващото слънце към изкуствените изкусителки нараства все повече. До такава степен, че все по-голям брой японски господа се отказват от връзки с обикновени жени, предпочитайки живот в компанията и обятията на секс кукла.

View post on Instagram
 

Още по-странното е, че не липсват и такива, които решават да обвържат отношенията си с въпросните създания в законен съпружески съюз. Един от тях е психотерапевтът Масаюки Озаки. Загубил страстта си към жените от плът и кръв, той решава да си направи един експеримент. Купува си съблазнителна силиконова кукла, за да види какво е да живееш под един покрив с такова изумително творение на човешкия ум. Не след дълго, самият той останал изненадан от себе си, след като установил, че миговете, които прекарвал с куклата, били напълно достатъчни, за да се влюби в нея.

Така една кукла на име Мая се оказала новата компания в леглото на 45-годишния и то в къщата, където в същото време живеели жена му и дъщеря му. Когато за първи път въвел куклата в дома си, съпругата му останала без думи. Първоначалният шок отстъпил място на разбирането и самата тя, макар и трудно, приела новата приятелка на мъжа си в къщата си. Утеха ѝ носел фактът, че все пак Мая била просто един неодушевен предмет без чувства и разум.

Озаки пък обяснява страстта си към Мая по следния начин: "Японките са безскрупулни и безсърдечни, те са егоисти. Мъжете се нуждаят от някой, който да ги слуша, без да мърморят, когато идват от работа."

"Каквито и проблеми да съм имал в работата през деня, знам че когато прегърна Мая вечерта, всички негативни емоции ще се стопят на мига. Искам да бъда с нея завинаги“, признава Озаки.



Реалистичните секс кукли всъщност са много повече от секс. Те струват от 6 хил. долара и имат огъващи пръсти, сменяеми глави и гениталии. Визията им няма нищо общо със смехотворния външен вид на надуваемите кукли от 70-те години. Днес те изглеждат невероятно реалистични и дори кожата им е като истинска.

Колкото и да допада на някои японски мъже идеята за изкуствена реалистична любовница, явлението допринася още повече за настоящия проблем, с който Япония се опитва да се пребори, а именно все по-свиващия се брой обитатели на страната. От 2016 г. населението в нея е намаляло с 300 хил. души. Вината се хвърля върху младите хора, които са обвинявани, че не правят достатъчно секс. Някои експерти и коментатори от различни сфери на обществения живот пък не пропускат да поставят специален акцент върху жените, обвинявайки ги, че поставят кариерата си пред семейството.

Четете още: Пуритани скочиха срещу бизнеса със секс кукли