Автор
Woman.bg

Видял го е в порното: Kакво да правим, ако той иска секс като на кино?

Да разнообразиш сексуалния си живот, пробвайки се в ролята на медицинска сестра или камериерка, не е нещо лошо – особено ако тази идея допада и на двамата партньори. Но ако се случва системно и при това партньорът ти се възбужда само от гледане на порнофилми, видимо имате сериозен проблем. Журналистката Маша Норис е помислила по този въпрос и дори е предложила свое решение.

Той е видял това в порнофилм и ти е предложил да го пробвате. Ти може да не си разбрала веднага откъде е дошла тази идея, но си се съгласила. Сложила си къса пола, ботушки на висок ток и си позволила „да те изнасили водопроводчикът“, просвайки те по корем на масата в трапезарията. Това е било възбуждащо и малко смешно, и на двамата ви е харесало. Следващия път той ти е предложил да те върже, после е поискал ти да вържеш него, а друг път те е навил да отидеш с него на кино с къса пола и без бельо, за да те опипва по време на прожекцията. Анален секс вече сте пробвали, разбира се, той практически е част от задължителната програма. А веднъж сте отишли заедно в Берлин и той ти е предложил да посетите клуб за суинг-секс…

Накратко казано – той черпи всичките си идеи от порното. Гледа го всяка вечер, порното му е като роден дом. И какво да правиш сега? Това изобщо нормално ли е?


Дебатите относно порното през последните години са не по-малко ожесточени, отколкото дебатите за проституцията. Миналата година един популярен порно-портал празнува десетата си годишнина и сподели някои статистически заключения. Оказа се, че аудиторията на сайта е съставена на 74 % от мъже и едва на 26 % от жени, че на ден сайтът има 81 млн. посетители, а годишно потребителите ползват търсачката на портала 24.7 млрд. пъти – което прави 50 хил. пъти в минута и 800 пъти в секунда. Това е сравнимо с броя на хамбургерите, които се продават в секунда във всички закусвални „Макдоналдс“ по света.

Едно американско проучване от 2012 г. показва, че 41 % от жените и 76 % от мъжете гледат порно веднъж месечно или по-често, а 19 % от жените и 58 % от мъжете гледат порно минимум веднъж седмично.

За добро или за лошо, порното се е обвързало с човечеството сериозно и дългосрочно. Напоследък дори започнаха да снимат „етично порно“ за потребителите, загрижени за експлоатацията на хора и за съмнителния статут на порнозвездите – особено след като в редица публикации бяха разказани истории за насилие над порноакриси на снимачната площадка.

Световните тенденции, проследени в статистиката на сайта по данни от търсачката са следните – сексуалните търсения на потребителите все по-често стават „извратени“, с други думи „кинки“ (от анлийски kinky). Кинки е някаква особеност, която възбужда човек сексуално. Секс с белезници или с определени дрехи, ядене на ягоди от ръката на партньора или публичен секс – „кинкито“ е различно за всеки. Руските потребители например най-често търсят „големи цици“, „анален секс“, „хентай“, „двойно проникване“, „MILF“ и анимационно порно. Популярен е и косплеят – когато порноактьорите пресъздават герои от някой сериал, филм или книга.

Човек естествено би си помислил, че в сексуалния живот на двойката разиграването на порносценарии привнася свежа нотка и нова възбуждаща искра.

Но дали е така? Да – но само при условието, че и двамата партньори имат еднакви предпочитания.

Ако на партньорката й се налага да се адаптира към фантазиите на мъжа, просто защото той не признава друг вид секс, и при това тези игри не я възбуждат, тя се чувства използвана. В резултат на това губи и самоуважението си.

А за какво ти е връзка, която ти съсипва самооценката?

Друг страничен ефект на прекомерното увлечение по порното може да ви се стори комичен, но е направо катастрофален за семейния живот – мъжът престава изобщо да иска „нормален“ секс. Мързи го. На него му става само от Миа Халифа.

„Аз го викам в леглото, а той казва, че ще поседи още малко. Когато идва да си легне, той вече няма нужда от секс с мен, защото му е по-интересно да лъска бастуна, гледайки порно, отколкото да прави секс наистина“, се оплакват много жени анонимно в интернет.

Добре де, ако си на 20 и това е просто едно гадже, можеш да го зарежеш и да го забравиш – нека си се самозадоволява и занапред, зяпайки Саша Грей. Но ако става въпрос за семеен мъж, съпруг и баща на децата ти? Да го напуснеш изглежда твърде необмислено решение - но пробвай пък да се мериш след раждане с надарените порнозвезди, с техните вечно приотворени усти, намекващи, че са готови за минет винаги и навсякъде!

Като всяка подправка, която прави ястието пикантно, и порното трябва да е с мярка. Едно е веднъж месечно да се облечеш като медицинска сестра и да дойдеш да нагледаш „пациента“. И съвсем друго е целият ви сексуален живот да е подчинен на последните течения в порносайтовете, а сравняването на теб с порнозвездите да цели да нарушиш своите лични граници и да бъдеш някой, който не искаш да бъдеш. Хич не е по-добре и партньорът ти скришом да ти изневерява с порносайт. Това… това те наранява.

И да, не е нормално да гледаш порно всяка вечер. Ежедневно порно гледат доста малък процент от хората. Ако партньорът ви е един от тях, това е сигнал за сериозен проблем.

Какво е решението ли? Стандартното – поговорете си за това. Вие сте двойка. В една двойка няма забранени теми. Обсъди с него своите (а не само неговите) сексуални предпочитания.

Ако партньорът отказва да разбере желанията ти, вгледай се в него по-внимателно. Може да не е само порнозависим, но и идиот?!