Доколко е вярно, доколко не, но се оказа, че жените, които носят високи токчета имат по-впечатляваща сексуална активност от тези, придвижващи се на ниски подметки.

Зад това твърдение дори застават учени като д-р Мария Черути, която е уролог и от години прави изследвания на женскта сексуалност.

В последното си поручване установила, че жени, повдигнати на поне 5-сантиметров ток имат освен по-добра и секси стойка, така и по-добре развити тазови мускули.

Високите токчета влияят благоприятно на мускулите, които участват в механизма на оргазма.

Когато ходите на високи токчета, стягате именно тези тазови мускули. Това ги прави по-силни и увеличава способността им да се съкращават.

Да не говорим какъв ефект имат чифт високи обувки върху мъжкото съзнание.

С времето те определено са заели почетното място на един от най-мощните сексуални фетиши за мъжете.

И има защо – краката оптически се издължават, дупето се повдига, прасците се опъват, бюстът се изпъчва напред, походката става по-внимателна и цялото тяло се поклаща в примамлив ритъм.

Краката изглеждат по-дълги и по-нежни, защото обувките с токчета като цяло са тесни в предната си част и това удължава краката и прави цялата фигура по-пропорционална.

И като за капак на всичко, високите токчета са изключително удобни, ако правите секс прави, опряни на стена, на маса, на стол и пр.

Така тазът ви е повдигнат по-нагоре и проникването се улеснява. Да не говорим, че подобна поза предразполага към интензивно стимулиране на G-точката.

И всичко това, разбира се, важи са дамите, които могат да се придвижват на високи подметки. Но това по-никакъв начин не означава, че останалите представителки на нежния пол "са по-назад с материала”! Просто говорим за поредната хипотеза.