Влюбих се в мъжа на най-добрата ми приятелка и не съжалявам

18 юни 2020 | 06:30
33058
29
снимки: Pixabay, Unsplash
29

Никога не съдете другите, защото животът винаги си намира начин да ви постави в ситуация, в която да сторите нещо, което мислите, че не бихте направили. И обикновено го прави по забавен начин, за да усетите, че не сте божествени и безгрешни. Ето защо решихме да ви изправим пред едно предизвикателство, а именно да ни споделите какво мислите за историята, която предстои да прочетете в следващите редове, без да бързате да осъждате главната героиня.

„Аз съм Наталия, на 40 г. и най-накрая реших да споделя историята си... Дълги години имам честта да обичам и да съм с най-добрия мъж на света. Той винаги е до мен и ми помага в абсолютно всичко. Но също така той е съпруг на една моя изключително близка приятелка... Ето как се случи всичко:

Преди 10 г. останах вдовица, мъжът ми загина в катастрофа. Преживях го адски тежко и честно казано, дълго време не знаех как ще продължа живота си без него. Ходих по психотерапевти, пиех хапчета, всички предполагаха, че това ще е временно състояние. Другият огромен удар, който дойде веднага след това беше, че родителите на съпруга ми взеха 10-годишния ни син и аз дълго време не можех да го виждам и това напълно ме съсипа. Буквално бях на ръба от самоубийство, докато един ден не срещнах помощта на Виктор. Той е съпруг на най-добрата ми приятелка Яна и двамата ми помогнаха много. Говореха с мен, разсейваха ме. Но в един момент Яна започна да се изнервя от настроенията ми и реши да спре срещите ни. Само че Виктор продължи да ми помага и да разговаря с мен.

жена

Усещах как с всеки изминал ден двамата ставахме все по-близки. Помежду ни се зароди любов и все още полудявам, когато го прегърна и усещам аромата му. Започнахме да излизаме и си прекарвахме чудесно. Само двамата. А само няколко седмици по-късно се сближихме не само като приятели, но и като мъж и жена. Сякаш изведнъж напълно забравих за Яна и се отдадох на хубавите чувства, които започнах да изпитвам към Виктор. Беше ли ми съвестно? Съвсем не! Помислих ли за чувствата на приятелката си? Не. Просто реших, че не е срамно да започна да живея отново и не трябва да се притеснявам от чувствата си.

двойка

Започнахме да прекарваме всички почивни дни заедно. Тримата. Яна сякаш нищо не подозира, но честно казано, не вярвам, че е така, макар и с Виктор да се прикриваме много добре. Тази ситуация продължава вече няколко години и аз неведнъж поставих въпроса да се съберем официално, а той да се разведе с Яна. Но той отказва, защото тя ще се почувства много предадена и аз се съгласих с това. Също така двамата имат три деца, което допълнително усложнява ситуацията. Истината е обаче, че се измъчвам, защото не мога да продължавам повече така – да гледам приятелката си в очите и в същото време да спя с мъжа ѝ.

Преди няколко месеца майка ми почина и Виктор беше до мен през цялото време. Яна също, но тя отново се отдели за моя радост. Няколко дни той не спираше да ме утешава и да ми помага със събирането на вещите на мама. Срам ме е да кажа, че това са едни от най-хубавите ни дни заедно.

двойка

И към днешна дата тази объркана ситуация продължава. Не знам до кога ще мога да издържа да се правя на приятелка и в същото време да съм любовница. Често си представям как Виктор и Яна се развеждат и той идва да живее при мен и си раждаме дете. Просто искам ново начало с него, а с всяка изминала година това изглежда все по-невъзможно. Чувствам се толкова безнадеждно, нямам никаква представа какво трябва да направя. Как се обича съпруга на приятелка? Тези въпроси не ми дават мира нито ден. Понякога си мечтая как Яна си намира нов мъж, това би било прекрасно! Но сигурно щастливият край е само във филмите и това никога няма да се случи.“, НаталияВие, читатели, как мислите? Докъде ще доведе тази сложна и заплетена ситуация и как бихте постъпили вие, ако бяхте на мястото на нашата героиня?

Четете още: 33 въпроса, с които ще опознаете добре мъжа до себе си

Още по темата

Коментари

29 Възмутена
  30 юли 2022 | 16:00 отговор
 

И аз изтрадах това.Тази жена е долна курва.Женското приятелство не съществува.

 
28 Радикал
  11 октомври 2020 | 08:43 отговор
 

Много са ми неприятни такива женюхи, които така подмолно отнемат мъжете на другите. Тънко, тънко змията си плете кошничката и иначе апелира: не ме съдете, не можеш да заглушиш зова на сърцето! Моляяя? Зова на сърцето или на гениталиите. Човек трябва да има морал. Не може от 3,5 млрд мъже на планетата да се метнеш като мусака върху мъжа на приятелката си и да подронваш авторитета на брака им, който приятелката е градила с години, обгрижвала е, инвестирала е. Родила е 3 деца, готвила и прала е на този мъж, гледала го е, като е бил болен и му е сервирала на масата. И идва туй “пернатото” и хайде да се изсе.ем на метеното. Не става така. Има морално- етични норми. Има общочовешки ценности. Не трябва да се развалят семейства, не трябва да се спи с мъжа на приятелка,... Това са базисни постулати. Затова се различаваме от животните - че можем да разсъждаваме, че можем да избираме.

 
27
  07 август 2020 | 19:29 отговор
 

Тъпа кур-ва

 
26
  20 юни 2020 | 00:46 отговор
 

Жена му изчаква да мине авантюрата заради трите им деца, предполагам. И се прави, че не знае нищо. Мъжа е най-големия хитрец, прелъстил отчаяна Жена, без да го е грижа за нищо и си живее с две жени. Голям мръсник. Най-добре да го зареже жена му.

 
25 Йокин
  19 юни 2020 | 19:13 отговор
 

Бутни''колиба''А уж''женското''приятелство-вечно.Ха,ха,да.

 
 
20 юни 2020 | 00:38

Ами, мъжа и да не е дете? Той се е клел във вечна вярност, а не приятелката и.

24 Надя
  18 юни 2020 | 18:56 отговор
 

Понякога е по добре да нямаш приятелка.Не съдя никого,но да градиш щастие върху чуждо нещастие епошло.И двамата не са цврте за мирисане.Все някога ще си платят.

 
23 Асамия
  18 юни 2020 | 18:34 отговор
 

Стана ми интересно ,защо родителите му са всели детето и тя не го е виждала? Да пази бог това което се е случило ,че мажът и починал ,и останала вдовица,но не мога да разбера такива жени толкова ли нямама свободни мъже та хващат женен мъж да му развалят сейството? Питам се защото се получи същото при мен ,но аз не остъпих

 
22
  18 юни 2020 | 12:42 отговор
 

 
21
  18 юни 2020 | 12:40 отговор
 

Неможем и нетрябва да съдим никого ,но аз смятам че ако тази жена сама се отдръпне от този мъж, ще е по-добре за нея и знам ,че когато е сама ще има по -добра възможност да срещне добър и подходящ мъж .На щастието ,на гърба няма как да намери и тя щастие и то с този мъж,дори и да реши да напусне жена си ,те двамата няма да бъдат заедно дълго .Всяко неправилно наше решение ,го заплащаме два пъти.

 
20 Илиана
  18 юни 2020 | 10:35 отговор
 

Била съм в същата ситуация. Не мога да съдя жената, но знам, че на сърцето не може да се заглуши гласът. Бях много, много млада - на 18 години и вярвах, че това е истинската любов. Той също беше много млад - на 20 години. Той се раздели с нея, но не заради нас, имаше си други причини за това. Но в очите на всички аз бях единствено виновната, разбира се и истински страдах, че причинявам такава болка на приятелката си. Тя научи от него за нас. Може би трябва да се каже истината и да си понесеш отговорността. Между другото всичко в живота се връща - оженихме се след време, но се разделихме и ние. Не е хубаво да градиш щастие върху нещастието на другите, така си е.

 

Добави Коментар

Най-четени