Все още сте сами? 4 причини, поради които блокирате любовта!

Фактът, че сме сами и без партньор от дълго време насам в повечето случаи означава, че причината за това е в нас самите. Често пъти самите ние си налагаме определени рамки, които блокират пътя на любовта към нас.

Ако липсата на партньор в живота ви не е от скоро, по-вероятно е блокажите за това да се намират във вас самите. Ето най-честите причини, поради които не можем да намерим своя половинка:



Страхът от похвали и комплименти

Чувствате ли неудобство, когато някой ви направи комплимент? Независимо дали става въпрос за външността ви, или за добре свършена от вас работа. Вие обаче отклонявате похвалата и така блокирате обичта към вас и пътя към личното си щастие. Веднага променете това поведение! Приемането на комплименти, както и тяхното отправяне, без да чувствате неудобство, е първата стъпка от това да отворим сърцето си за получаване на любов.

Достатъчно е просто да се научите да приемате с усмивка всяка добра дума, отправена към вас и да оценявате себе си според милите думи на другите. Самоувереността, че наистина се харесваме на някого, ни дава още по-голям стимул да харесваме себе си. А това безспорно се усеща във въздуха и от другите около нас.



Страх от даване

Не забравяйте, че за да получите любов, трябва и да дадете. Не може да получавате щастие, без самите вие да го раздавате на другите. Да бъдеш отворен за даване на любов означава, че не само обичаш и вярваш в себе си, като човек, партньор в любовна връзка, но и в хората и света край себе си. Вибрациите на любовта са толкова силни, че те се долавят от останалите и се връщат към вас от тях дори с още по-голяма сила. Затова, за да бъдете обичани, обичайте и вие!

Страх от отхвърляне

Всеки има страхове. Важното е да не позволим да надделеят над нас и да попаднем във властта им. Оставяйки се в ръцете на страха от отхвърляне, мислейки си, че не сме достатъчно привлекателни в очите на евентуален партньор, ние блокираме потока на любов към себе си. Ето защо важно е, когато изпитваме симпатия към някого, да направим така че той да ни забележи и най-важното - да вярваме в магнетичния чар, който притежаваме.

Никога не одобрявате другите

Ако винаги бързате да съдите другите въз основа на техните действия или външен вид, говорите по-често негативно за хората край вас, това намалява вибрациите ви да се отворите за любовта. Бъдете отворени да разберете малко повече за самия човек и ако наистина не ви допадне, продължете напред, но без излишна критика и негативна енергия. Търсете добрите качества и сами ще се изненадате колко привлекателен може да се окаже за вас даден човек.

Четете още: Помощ: Не мога да спра да изневерявам на съпруга си