Американската асоциация на продуцентите на порнофилми съобщи, че налага мораториум върху снимките след случай на сифилис, докато група привърженици на презервативите твърди, че случаите сред актьорите са много повече.

Фрий спийч коалишън /Free Speech Coalition/, която обединява продуценти на филми за възрастни, по-голямата част от които са в Лос Анджелис, призова членовете си да спрат снимките "докато рискът за актьорите бъде точно оценен и всички те бъдат изследвани", цитира АФП.

Тестовете, които правят медицинските служби на организацията, са започнали във вторник, се казва в специално изявление на групата.

На актьорите ще бъдат предписани антибиотици и те ще могат да се заемат отново с работа след десетина дни.

В петък медицинските власти на Лос Анджелис съобщиха, че започват разследване на увеличените случаи на сифилис - най-малко пет през предната седмица – в местната порноиндустрия.



Във вторник асоциация, която се бори за задължителна употреба на презервативите при снимките на филми изказа съмнение, че продуцентите ще се опитат да спрат случаите на сифилис между актьорския състав на порнографските филми. Бяха цитирани "източници на които може да се има доверие" за "най-малко 9 случая".

Асоциацията /AHF/ е много активна на фронта срещу СПИН и ще предложи референдум за закон, който да направи задължителни презервативите при порноснимките. Подобен текст бе приет миналия януари от градските власти в Ел Ей.

Индустрията на филмите за възрастни веднъж вече бе принудена да спре временно снимките през 2011 г- заради серопозитивен актьор.

Кинокомисията на Лос Анджелис съобщава, че от 45 000 снимачни дни годишно в града, около 5% са за порнографски филми.