Защо да откажете секс по време на страстната седмица?

17 април 2022 | 07:19
20395
3
Pixabay.com
3

Великденският пост вече започна. Както знаете по време на поста, освен че не трябва да ядете месо, трябва да се въздържате и от секс.

Според Светото писание сексуалните отношения по време на пост не са забранени, но не са желателни.

Ако решите да спазвате поста изключително строго, то тогава трябва да сте наясно, че сексът е забранен дори и за женени двойки, но в случай, че не можете да издържите до Великден, се обърнете към свещеник, който да ви "освободи" от тази част от поста. 

Важно е да се отбележи, че ако брачните партньори искат да спазват плътско въздържание, то трябва да е по взаимно съгласие, защото ако се въздържаме без съгласието на половинката си, можем да я подтикнем към блудни действия.

Не е добре мъж или пък жена да се въздържа против волята на половинката си, защото по този начин подтиква другия към грях и падение. Ако жената откаже на мъжа, той или ще посегне сам да си прави удоволствие, което е грях, или ще отиде на друго място и тогава ще стане още по-лошо.

Въпреки препоръките за въздържание от интимна близост по време на пост, сексуалното общуване в семейството се оказва, че не е забранено. 

Съществува тезата, че когато двама души се обичат, това само може да радва Бог. Особено, когато тези двойки са посветени един на друг в брак, благословен от църквата. Вярващите изрично отхвърлят секса без любов и изневярата по време на великия пост. 

Коментари

3 Иван
  19 април 2022 | 08:32 отговор
 

Може, как да не може! Просто преди самото ебане поканете поп, да изпее една молитва над леглото. Направо се изсмях с глас, като си представих гледката: двама стоят голи до кревата, той със станал хуй, а един поп размахва кадилница над кревата и каканиже "молитва за секс" :)))

 
2 Ками
  17 април 2022 | 22:34 отговор
 

Пълни глупости

 
 
Коко
19 април 2022 | 06:58

И защо да са глупости?

1 Цецо Мен
  23 април 2019 | 17:01 отговор
 

А вие обърнахте ли се към свещенник преди да напишете статията? И пишете за кое вероизповедание става въпрос - за Православие, Протестанство, Католицизъм?

 
 
24 април 2019 | 01:17

Във всички тях има Страстна седмица.

 
Коко
19 април 2022 | 07:02

Е, то е ясно за кое става дума. Все пак сме в България.

Добави Коментар

Най-четени