Защо един мъж би напуснал любимата си?

07 март 2011 | 14:02
34532
20
20

Това е парадоксално, но често семейният живот, който устройва идеално жената, е абсолютно неприемлив за мъжа.

И без дори да го осъзнаваме сами отблъскваме избраника си.

Почти всяка една изоставена жена казва, че изобщо не е очаквала мъжът й да я напусне. Но после се налага да промени и подобри нещата, за да си върне любимия съпруг. Защо става така? Навремето двамата са се срещнали, обикнали са се и са решили, че само заедно могат да бъдат щастливи, че искат да имат деца, да си стъпят на краката като семейство и да живеят дълго и щастливо… И изведнъж, като гръм от ясно небе, той съобщава, че си тръгва.

Странното е, че жените често са напълно доволни от връзка, за която партньорът им има точни и конкретни критики. Затова ви представяме резултатите от проведено допитване сред мъжете. Надяваме се отговорите им да ви помогнат да предотвратите разпадането на брака си или пък да си върнете съпруга.

И така, защо мъжът е готов да напусне жена, която още обича?

Женското поведение, което отблъсква мъжете1. Сърди ми се и дълго време мълчи, явно иска сам да се досетя къде съм сбъркал. Ако се опитам дори и съвсем внимателно да я питам какъв е проблемът, отговаря ми гордо и с нежелание, демонстрирайки неприязънта си към мен и непременно след това отказва да прави секс с мен.

2. Поведението й е еднообразно, винаги едно и също. Първо става досадно грижовна, после започва да командва, после губи женствеността и нежността си, а накрая започва да се държи като “мама”.

3. Постоянно води несъдържателни разговори. “Обичаш ли ме? Ти не ме обичаш вече. Вече не ме обичаш, колкото преди”. Все едно няма за какво друго да си говорим.

4. Обича ме прекалено много, направо ме задушава с любовта си. Започна да изглежда по-зле и все има един такъв жален поглед.

5. Тя смята, че трябва да разбирам и да се сещам сам за всичко, да търпя хленченето й и неспретнатостта й.

6. Изведнъж започна да се прави на кучка, въпреки че не е такава. Явно подражава на някоя своя приятелка или пък е прочела някъде, че трябва да се държи така.

Какво убива любовта?1. Загубата на индивидуалност

От загубата на личната индивидуалност идва и приемането на изкуствени, нетипични за жената роли (кучка, перфектна домакиня, надежден приятел). Когато той ви е обикнал, вие сте били различна и с годините сте изгубили нещо жизнено важно за любовта му към вас. Нещо повече – не сте открили и научили нещо ново, което да е важно за съпруга ви.

2. Страхът от загубата

Ако любовта поначало символизира за вас страданието и раздялата, ако сте чули някъде и сте повярвали, че мъжете рано или късно започват да изневеряват или пък че любовта и страстта в една връзка в крайна сметка се изчерпват, неизбежно ще допускате грешки в отношенията си с мъжете. Или ще ги обичате твърде силно, или няма да им имате доверие и затова няма да им давате достатъчно нежност. В резултат на това очакванията ви в крайна сметка ще се сбъднат и той ще си тръгне. Във връзката между мъжа и жената няма случайни неща.

Често имаме много изкривена представа за мъжете и не знаем как да подходим към тях, за да постигнем положителен резултат. Сериозна грешка е протакането на решението на проблема, чакането мъжът сам да се досети за всичко и да го поправи. Проблемите се създават и от двамата партньори и затова трябва да се решават и от двамата, и то възможно най-бързо.

Нашите препоръки1. Научете се да обичате. Четете книги по този въпрос, повишете компетентността си чрез специални програми за психо-тренинг. Научете се на онова, което не може да се научи от книгите – навиците, как да говорите, как да намирате ефективно решение на конфликтите, как да си правите уговорките така, че мъжът да удържи на думата си и т.н.

2. Имайте смелостта да бъдете щастлива. Можете да повярвате в неизбежния тъжен край на връзката и да изпаднете в депресия. А може и вместо това напук на всичко да заявите като Скарлет О Хара, че ще бъдете невероятно щастлива, че всичко ще стане така, както вие го искате. И да започнете да действате за това, без да се страхувате от евентуални грешки.

3. Не си правете кумири. Този съвет е за всички жени, които са се посветили изцяло на мъжа си, на неговата кариера и на неговия успех. Но когато той е погледнал от високия си пиедестал към вече загубилата блясъка си половинка, е видял наоколо много други, по-нови и по-красиви жени. Не забравяйте, че вие винаги трябва да бъдете №1, най-вече в собствените си очи. Грижете се за външния си вид и самочувствието си, откроявайте се сред другите – заради самата себе си и заради любовта.

4. Уважавайте се. Много жени имат сериозни проблеми със самоуважението. То не е високомерие, то е познание за собствената ви цена, за това как трябва другите да се държат с вас и какво в никакъв случай не бива да си позволяват, колкото и да са ви близки. Жените, които сами се уважават и ценят високо, обикновено са много харесвани от мъжете.

5. Бъдете реалистка. Не забравяйте, че всичко може да се промени и подобри, стига да предприемете правилните действия. За да постигнете нещо, трябва да правите точно това, което е необходимо и нищо повече. Не прекалявайте.

Научете се също така да предвиждате предстоящите кризи – свои лични или пък кризи във връзката. Когато преживеем определен период от живота си или пък приключим връзка, си правим изводи от случилото се и започваме да действаме според създадения шаблон. Трябва винаги да си поставяте нови цели пред себе си, да се обновявате и променяте вътрешно и външно.
 

Още по темата

Коментари

20 dadeka
  15 януари 2012 | 12:43 отговор
 

Аз имам проблем.Неме забелязва.Не споделя,дори за елементарните неща които е свършила.Все се сърди.Държи се като човек,който не се интересува от мен.Важни са колежките , приятелките и познатите.Мълчи.Как да спася брака си?

 
19 Евала батковци и каки
  10 март 2011 | 11:42 отговор
 

до Али [к. 16]: Единствения смислен коментар тук. до el [к. 17]: Ти се оставяй на течението ако искаш ама недей да даваш акъл на свестните момичета. Като си хванала комплексар, получаваш комплексар, какво са ти виновни останалите мъже? до Мъжемелачката [к.18]: Поздравления за жената, която праща мъжете да остаряват другаде. Само да видя как ще ти връзват младите момченца когато минеш в категорията "дърта-кранта", пхахаха до best [к.10]: И кое по-точно би обичал един мъж в теб? до ТТ [к.13]: Баце, сам знаеш какво трябва да направиш.

 
18 Мъжемелачката
  09 март 2011 | 18:15 отговор
 

Че за какво да го задържаме, да му се радваме докато е млад и после да ходи да остарява другаде.Или да си го оставим, ако е положил адекватни усилия да ни задържи.

 
17 el
  09 март 2011 | 12:10 отговор
 

Ima problem i to golqm koyto pove4eto jeni ne razbirame i toy e 4e mislim 4e trqbva da napravim vsi4ko za da zad1rjim edin m1j.Ne e taka, za6toto kolkoto i da se opitvame toy 6te prod1ljava da b1de kompleksdar v nqkoi otno6eniq i da se zaglejda po drugi.Tva sa m1jete , taka 4e mili momi4eta ne si mislete 4e vie b1rkate, ostavete se na te4enieto!!!

 
16 Али
  08 март 2011 | 10:07 отговор
 

Има нещо вярно в статията.Понякога мрънкаме без причина или ако има причина я изкарваме все едно идва края на света,но има и случаи,в които и мъжете правят нещо и затова ние мрънкаме.И двата пола правят грешки,но най важното е да има граница на някои неща,ако искаш да си с половинката си и компромиси да се правят.Също и двамата да говорят за проблемите си и да ги решават заедно и да има разнообразие,а ако не става всеки по пътя си.

 
15 Boyana Vasileva
  08 март 2011 | 08:31 отговор
 

Maj da pojelae da se razvede xaxaxa! Ne sam 4ula takova ne6to. Jenite sa tezi, koito iskat promqnata, ako ne6tata ne varvqt. Majete si namirat ljubovnici i tova gi ustroiva.

 
14 ТТ
  08 март 2011 | 08:26 отговор
 

Ааа, щях да забравя - ЧЕСТИТ 8-ми МАРТ, дами!

 
13 TT
  08 март 2011 | 08:24 отговор
 

Абе 3. си еб*ло майката! Т'ва.. няма по-качествен начин да ти изнасилят желанието да направиш нещо. Всееееки божи ден ми набива някви драми: "Ти що не ме галиш като преди, що не ме извеждаш като преди, що не ми даваш цветя като преди?!" ми щото: като го направя то бива оценявано с така: "ама за т'ва трябва сам да се сещаш, а защо аз да ти напомням..?" - Еми на въпроса "защо?" - Защото изчаквам физически интервал от време в който да спреш да ми напомняш, та като направя действието, да не излиза че съм го направил щото ти така си ми казала, а някак си да покажа че е моя инициатива, за да бъде подобаващо оценено. Е нямам такъв интервал, значи няма да предприема нищо - колкото повече мрънкаш, толкова по-малко ще ме мотивираш. ;)

 
12 Баш Майстора
  08 март 2011 | 00:14 отговор
 

коментар номер 10...ми кво друго да кажеш...жените са перфектни а мъжете правят грешки...шматка

 
11 Капитан Петко
  07 март 2011 | 23:17 отговор
 

Жени, чукайте се на воля колкото ви котенцата искат...За всички ще има...Стига сте живяли със скрупули. Трябва да знаете, че мъжете ви ебът всяка, която им пусне. Просто използвайте капути и не казвайте как си ви ебали на половинки те си, щото после ще трябва да почвате всичко от начало. Едно елементаро съветче от мен.

 

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.