Това е парадоксално, но често семейният живот, който устройва идеално жената, е абсолютно неприемлив за мъжа.

И без дори да го осъзнаваме сами отблъскваме избраника си.

Почти всяка една изоставена жена казва, че изобщо не е очаквала мъжът й да я напусне. Но после се налага да промени и подобри нещата, за да си върне любимия съпруг. Защо става така? Навремето двамата са се срещнали, обикнали са се и са решили, че само заедно могат да бъдат щастливи, че искат да имат деца, да си стъпят на краката като семейство и да живеят дълго и щастливо… И изведнъж, като гръм от ясно небе, той съобщава, че си тръгва.

Странното е, че жените често са напълно доволни от връзка, за която партньорът им има точни и конкретни критики. Затова ви представяме резултатите от проведено допитване сред мъжете. Надяваме се отговорите им да ви помогнат да предотвратите разпадането на брака си или пък да си върнете съпруга.

И така, защо мъжът е готов да напусне жена, която още обича?

Женското поведение, което отблъсква мъжете



1. Сърди ми се и дълго време мълчи, явно иска сам да се досетя къде съм сбъркал. Ако се опитам дори и съвсем внимателно да я питам какъв е проблемът, отговаря ми гордо и с нежелание, демонстрирайки неприязънта си към мен и непременно след това отказва да прави секс с мен.

2. Поведението й е еднообразно, винаги едно и също. Първо става досадно грижовна, после започва да командва, после губи женствеността и нежността си, а накрая започва да се държи като “мама”.

3. Постоянно води несъдържателни разговори. “Обичаш ли ме? Ти не ме обичаш вече. Вече не ме обичаш, колкото преди”. Все едно няма за какво друго да си говорим.

4. Обича ме прекалено много, направо ме задушава с любовта си. Започна да изглежда по-зле и все има един такъв жален поглед.

5. Тя смята, че трябва да разбирам и да се сещам сам за всичко, да търпя хленченето й и неспретнатостта й.

6. Изведнъж започна да се прави на кучка, въпреки че не е такава. Явно подражава на някоя своя приятелка или пък е прочела някъде, че трябва да се държи така.

Какво убива любовта?



1. Загубата на индивидуалност

От загубата на личната индивидуалност идва и приемането на изкуствени, нетипични за жената роли (кучка, перфектна домакиня, надежден приятел). Когато той ви е обикнал, вие сте били различна и с годините сте изгубили нещо жизнено важно за любовта му към вас. Нещо повече – не сте открили и научили нещо ново, което да е важно за съпруга ви.

2. Страхът от загубата

Ако любовта поначало символизира за вас страданието и раздялата, ако сте чули някъде и сте повярвали, че мъжете рано или късно започват да изневеряват или пък че любовта и страстта в една връзка в крайна сметка се изчерпват, неизбежно ще допускате грешки в отношенията си с мъжете. Или ще ги обичате твърде силно, или няма да им имате доверие и затова няма да им давате достатъчно нежност. В резултат на това очакванията ви в крайна сметка ще се сбъднат и той ще си тръгне. Във връзката между мъжа и жената няма случайни неща.

Често имаме много изкривена представа за мъжете и не знаем как да подходим към тях, за да постигнем положителен резултат. Сериозна грешка е протакането на решението на проблема, чакането мъжът сам да се досети за всичко и да го поправи. Проблемите се създават и от двамата партньори и затова трябва да се решават и от двамата, и то възможно най-бързо.

Нашите препоръки



1. Научете се да обичате. Четете книги по този въпрос, повишете компетентността си чрез специални програми за психо-тренинг. Научете се на онова, което не може да се научи от книгите – навиците, как да говорите, как да намирате ефективно решение на конфликтите, как да си правите уговорките така, че мъжът да удържи на думата си и т.н.

2. Имайте смелостта да бъдете щастлива. Можете да повярвате в неизбежния тъжен край на връзката и да изпаднете в депресия. А може и вместо това напук на всичко да заявите като Скарлет О Хара, че ще бъдете невероятно щастлива, че всичко ще стане така, както вие го искате. И да започнете да действате за това, без да се страхувате от евентуални грешки.

3. Не си правете кумири. Този съвет е за всички жени, които са се посветили изцяло на мъжа си, на неговата кариера и на неговия успех. Но когато той е погледнал от високия си пиедестал към вече загубилата блясъка си половинка, е видял наоколо много други, по-нови и по-красиви жени. Не забравяйте, че вие винаги трябва да бъдете №1, най-вече в собствените си очи. Грижете се за външния си вид и самочувствието си, откроявайте се сред другите – заради самата себе си и заради любовта.

4. Уважавайте се. Много жени имат сериозни проблеми със самоуважението. То не е високомерие, то е познание за собствената ви цена, за това как трябва другите да се държат с вас и какво в никакъв случай не бива да си позволяват, колкото и да са ви близки. Жените, които сами се уважават и ценят високо, обикновено са много харесвани от мъжете.

5. Бъдете реалистка. Не забравяйте, че всичко може да се промени и подобри, стига да предприемете правилните действия. За да постигнете нещо, трябва да правите точно това, което е необходимо и нищо повече. Не прекалявайте.

Научете се също така да предвиждате предстоящите кризи – свои лични или пък кризи във връзката. Когато преживеем определен период от живота си или пък приключим връзка, си правим изводи от случилото се и започваме да действаме според създадения шаблон. Трябва винаги да си поставяте нови цели пред себе си, да се обновявате и променяте вътрешно и външно.