Автор
Весела Георгиева

Защо изневеряваме дори когато сме щастливо обвързани?

Невероятно, но факт. Има стотици двойки, партньорите в които си изневеряват, въпреки че са щастливи заедно... И каква е причината?

Търсят нещо, което отдавна не им достига във връзката...

Понякога човек чувства, че нещо му липсва. Да, на пръв поглед изглежда щастлив, но вътре в себе си той не е доволен от това, което има. Любопитен е фактът, че в този случай изневеряващият почти никога няма намерение да прекъсне връзката. Но изневярата е налице. Причината може да се крие в някаква вътрешна неудовлетвореност, в опит човек да себе си... А най-вероятната причина за изневярата е неспособността да се говори с партньора открито.



Рутината ги убива

Обичат партньора си, но цялото това еднообразие убива любовта. Няма я тръпката, онова, което поражда пеперудите в стомаха. Изневеряващият се опитва да докаже сам на себе си, че още "става", че още е харесван. Факт е, че в мъжа е заложено да има повече от един партньор, да остави голямо поколение, за да "не се затрие" неговото ДНК.



Ами... просто ей така...

Понякога изневярата просто се случва. Тя е момент на лудост, на влюбване, на нещо нереално. Може да е изненадваща дори за този, който изневерява.

Разбира се, да не забравяме, че изневярата реално е съзнателен избор. Ние позволяваме тя да се случи. И трябва да сме наясно, че вероятно ще има последствия.