Защо сексът за една нощ ни прави по-тъжни

23 септември 2022 | 14:30
4365
5
Снимки: Pixabay
5

Безспорно всеки е чувал фразата „секс за една нощ“, но със сигурност малко от вас са се замисляли за емоционалните последствия след една подобна краткотрайна интимна заигравка. А истината е, че разбиранията в съвременното общество предлагат много възможности за подобни преживявания. 

Проучване сред 4000 студенти установи, че тези, които наскоро са правили секс за една нощ, имат много по-ниски нива на самочувствие и са по-малко щастливи. Освен това потвърждават и за по-високи нива на тревожност и депресия!

Защо се случва това? Неведнъж учените са отбелязвали, че случайният секс е полезен за тонуса и общото състояние на организма (изключваме този без предпазни мреки). Защо обаче настроението на хората спада рязко след практикуването му? Във въпросното изселдване се твърди, че сексът за една нощ засяга пряко мозъка ни, пише "Локално".

Според същото това проучване мозъкът ни отделя различни хормони както по време на секс, така и по време на гушкане. Един от основните се нарича окситоцин, който често се нарича "хормон на любовта". Смята се, че окситоцинът допринася много за междуличностните отношения, независимо дали става дума за майка и нейното новородено бебе, или за връзка между романтични партньори.

Представителите и на двата пола отделят окситоцин по време на секс, но мъжете отделят и още един, известен като вазопресин. Вазопресинът може да се счита за „защитен хормон“, благодарение на който мъжете изпитват желание да защитават партньорките си и да държат другите ухажори далеч.

Въпреки факта, че ни възбужда да правим секс за една нощ, той влияе на нашия мозък проско като „превключвател“. Мозъкът си мисли, че е намерил това, което търси, но след като окситоцинът изчезне, у нас нахлува усещането за празнина, обърканост и тъга. 

С други думи, каквото и да се случва в общественото поведение и сексуалните ни преживявания, биологията не лъже - когато имаме интимни отношения с хора, които току-що сме срещнали, мозъкът се обърква. Ако обаче дадем време на връзката си да се развие, това определено ще окаже благотворно влияние върху нашето душевно и емоционално състояние. 

Четете още: 5-те етапа, през които мъжът минава, за да се влюби

Още по темата

Коментари

5 златно правило
  10 март 2023 | 00:08 отговор
 

Мен не ме направи тъжна...Видях, че е много прост и не повторих...Образован, но прост селянин...

 
4 фен(бивш)
  03 октомври 2022 | 18:52 отговор
 

Отговорът,в съдържанието-ЗАЩОТО,Е ЗА ЕДНА НОЩ!

 
3
  28 септември 2022 | 23:09 отговор
 

Ееех,трябва да почнеш да пишеш еротични романи,човече.Като гледам ти се отдава..

 
2 Ивелин
  24 септември 2022 | 01:27 отговор
 

Здравейте.Мъж съм на 36г,жена ми е на 34г.Тя е с дълга руса коса,среден бюст,красива и чаровна.С нея сме женени от 12г,но нямаме деца.Преди четири години бяхме на почивка в Созопол.Там се запознахме с едно зряло семейство и станахме суингъри.От тогава се срещаме с други семейства за секс.Наскоро ходих до контейнерите за смет,за да изхвърля някои стари дрехи,а там едно младо семейство цигани започнаха да ми преравят торбите и си избираха дрехи.Върнах се в къщи и взех още две торби стари дрехи,а навън започваше да вали.Докато стигна до контейнерите,се изсипа проливен дъжд.Съжалих циганското семейство и ги поканих в къщи докато спре дъжда.Те бяха мокри до кости.Жена ми им даде сухи дрехи да се преоблекат и седнахме в хола.Запознахме се,казваха се Шукри на 25г и Анифе на 23г.Жена ми се казва Нина ,а аз Иво.Налях на Шукри една силна ракия и се разприказвахме.Жена ми беше оскъдно облечена и Шукри забеляза това.Погледът му похотливо я следеше.Излязохме с него на терасата да пушим цигари и той ми каза. -Брато,имаш много хубава жена.Ако беше свободна щях да я скъсвам.Виж,стана ми патлака. Жена ми въобще не харесваше циганите.Но идеята циганин да я чука ми допадна. -Ами да ти кажа,можем да уредим нещо.-отвърнах на Шукри. Обясних му,че с жена ми правим секс с други семейства.Шукри се зарадва.Той отиде при жена си и я дръпна настрани.Подшушна нещо в ухото ѝ,а тя се усмихна.Пуснах музика,по-специално блус и поканих жена си на танц.Шукри покани Анифето. -Какво ще кажеш за нашите гости? -прошепнах на жена ми.-Да го направим ли с тях? -Ами не знам.-отвърна ми тя.-Знаеш,че не харесвам цигани.Но Шукри има добро тяло. Разменихме си с Шукри жените за следващия танц и той притисна силно жена ми към себе си.Ръцете му мачкаха задника на Нина.Жена ми го целуна и набързо си свали блузката и сутиена.Шукри зацелува гърдите на жена ми.Нина коленичи пред циганина,свали му гащите и се опули.Опулих се и аз.Хуя му беше около 20см на дължина,но много дебел и с огромна глава.А още висеше и не беше надървен.Нина го взе в ръце и го зацелува.Хуя на Шукри се изправи и жена ми с мъка успя да налапа само главата му.Преместихме се в спалнята.Жена ми легна по гръб,а Шукри върху нея.Гледах как огромната глава на хуя му бавно навлиза в путката на Нина.Жена ми стенеше,а Шукри я заклати здраво.Аз легнах до жена ми,а Анифето ме яхна.Путката ѝ беше широка,то е ясно защо.Свърших бързо вътре в циганката,а Шукри продължаваше да чука жена ми.Изведнъж той изрева и с няколко мощни тласъка се изпразни вътре в Нина. Циганина лежеше върху жена ми,а тя го галеше по гърба.Едва тогава осъзнах,че не сме сложили презервативи.А и за първи път откакто го правим с други семейства аз свършвам директно в друга жена,а друг мъж директно свършва в жена ми.Шукри и Анифе си тръгнаха чак на другия ден.Минаха три месеца от тогава,а на Нина цикъла не идва.Не смеем да направим тест за бременност.Ако е бременна от Шукри ще трябва да му кажем.Но не сме го срещали от онзи път.

 
1 защото
  23 септември 2022 | 15:48 отговор
 

защото се чувсваме преебани и изиграни курви

 

Добави Коментар

Най-четени