Защо силните жени винаги са нещастни

16 декември 2018 | 14:40
видяна 36013
коментари 7
Снимки: Unsplash

Юлия Ланске, сертифициран матчмейкър, love-коуч и експерт по изграждане на връзки с преуспели мъже има какво да каже на силните представителки на слабия пол.

„Защо момичетата са толкова сладки, а щом се омъжат или свикнат да живеят на територията на мъжа, се озъбват и започват да командват?“, често се оплакват мъжете. Изправени пред жена с делови костюм и студен пронизващ поглед, те неволно изпитват желанието да застанат в стойка „мирно“. Такава дама ги чете като отворена книга, нищо не можеш да ѝ внушиш, а ако си постави нещо за цел, ще стигне до него като булдозер, без почивки за по една цигара и хапване. По-добре е да й направиш път и… да избягаш по-далеч. Бойната жена поначало привлича мъжете малко по-силно от сладката къдрокоса свенливка, просто защото първата не можеш да не я забележиш – тя е по-енергична, по-весела, по-шумна. Но в дългосрочен план свенливките имат всички шансове да задминат „началничката“.

Просто самостоятелна жена или мъжкарана?

Аз, аз и отново аз – скандира началничката от всички високоговорители. Ще направя ето това, другото ще планирам, с онова ще се заема веднага, а това го оставѝ на мен. Къде е мъжът в тази представа за света? Тя оставила ли му е нещо, в което той да е надежден и значим, глава на семейството и защитник? Не, тя го е дистанцирала от всичко, което се страхува да изгуби. Превърнала го е в бебе. А после се учудва, че той си живее комфортно на неин гръб, заедно с останалото домочадие.

Не само мъжете, всички от обкръжението на жената-командир с удоволствие са се освободили от рутината. Началничката ще направи всичко, че ще се справи и по-добре. Нищо, че ще трябва да търпят командирските ѝ изцепки, на фона на всичките ползи си заслужава!

Само че на жената понякога ѝ се иска да получи разбиране и нежност, докато никой вече не е готов за смяна на ролите. Образът на непоколебимата работохоличка, суровата изобличителка, рационалната спасителка от всички проблеми не се връзва никак с женската емоционалност и мекота. Затова с годините в закоравяващата душа на тази жена, превърнала се в товарен кон, се заражда кучката, жестоката господарка, снежната кралица.

Откъде се взимат бойните дами

Най-често жената-командир става копие на майка си, която е показала матриархален модел на поведение в стила „аз мога всичко“, сама е била глава на семейството и е работила за двама. В този случай няма нищо чудно, че и дъщерята не познава друго отношение към себе си, към мъжете, към кариерата. Тя се мята на коня си и се хвърля напред срещу барикадите сама, докато между другото вари супи, изплаща кредити и монтира рафтове в банята.

Други жени са решили, че са беззащитни в този мъжки свят и нямат друг избор освен да се борят, да се конкурират, да оцеляват. Някога някъде са им казали или показали с важен пример, че не могат да бъдат слаби, че това е пътят към дъното на обществото и кариерата, стигащ право в ръцете на някой безсъвестен мъж. И ето че те вече са бронирани и готови да се защитят от болката и от смушкванията с лакти на околните.

А има и жени, на които просто са се увлекли по това. Кариерата им е потръгнала, едно постижение, после второ – и вече нищо не може да спре тази целеустремена дама. Самооценката ѝ расте в геометрична прогресия, носът ѝ се вири все по-високо – само пробвай да ѝ кажеш нещо!

Може би сте забелязвали, че жените-командири често и визуално започват да наподобяват мъже, приемайки мъжка роля. Имат твърд поглед, къса коса, резки движения, повишени нотки в гласа. Тази жена от офиса можеш направо да я пратиш да командва в казармата! Тя обаче е забравила, че дори и най-удобният костюм трябва да се сваля понякога и да се смени с облекло, отговарящо на мястото, времето и обстоятелствата. Сега костюмът ѝ е нейната броня. Той я пази от живота, от връзките, от любовта, от нежността. Всички са свикнали да възприемат тази жена като бойна единица и са забравили какво мило момиче може да бъде тя.

Началничката дори не може да си поплаче пред други хора. С лице във възглавницата, в банята – само там тя може да бъде истинска. А ѝ се иска да може да бъде такава в ресторанта, на дансинга или на семейната трапеза, с букет цветя в ръцете…

Мъжът трябва да си държи на думата, а жената може да размисли

В даден момент тя осъзнава, че ѝ стига толкова. Тя не иска да бъде корава мъжкарана, иска да бъде жена. Тя прибира коня си в конюшнята, а униформата и сабята си в гардероба, слага си нежна рокличка и си пудри нослето. Но…

Веднага щом на хоризонта се появи мъж, тя по стар навик създава устав от изисквания към новия обожател – да не пие, да не пуши, да ѝ подарява редовно букети, да вика на тъща си „мамо“… и още десетина подточки. Когато се стига до взимането на съвместни решения, ръцете я сърбят да изкара униформата и сабята от гардероба – „Той не може да го направи/реши без мен, той не знае как“.

Решете най-сетне за себе си какво точно искате – да ръководите връзката си като военен командир или все пак да пробвате да бъдете жена, която е обичана, която е обсипвана с грижи, която не изпитва нуждата да нарежда нищо на никого, защото другите и без това ще направят всичко за нея, просто защото тя е дама.

Нека се върнем към състоянието на слабата жена.

Ето какво ви предстои:

1. Откажете се от борбата за надмощие и контрол

Делегирайте задължения на партньора си, на членовете на семейството си, на колегите си.

Отначало може да стават гафове. Тези хора дълго време са кретали на ваш гръб, вече са забравили как да правят сами нещата. Най-важното е да издържите и да не се включите в надпреварата. Отпуснете се, престанете да следите какво се случва, премълчете съветите си.

Ако партньорът ви така и не е поел отговорност за мъжките задължения в двойката, замислете се дали той изобщо ще се промени някога. Готови ли сте и занапред да живеете с човек, на когото не можете да разчитате, който не разбира какво е грижа за ближния и само взима, без да дава нищо в замяна?

2. Престанете да провеждате оперативки вкъщи

Вече сте пазителка на домашното огнище. Край това огнище на човек му е топло, уютно и душевно, той може да се откъсне от външния свят и да покаже истинското си „Аз“. Той иска да се връща до това огнище, дори ако другаде би имал повече материални блага.

Бъдете благодарни на партньора за грижите му за вас, за покровителството, за отстъпките, които прави – и непременно му покажете благодарността си. Той прави всичко това само заради вас. Ако види, че се гордеете с него и оценявате постъпките му, той сам ще измисли с какво да ви зарадва и ще преобърне света за вас.

Постепенно ще свикнете, че мъжките задължения трябва да са в силните мъжки ръце. Мамутите са останали в миналото, затова помолете партньора да ви отваря бурканите, да носи пазарските чанти, да изплаща кредита, да ви купува дребни подаръци.

Тогава неизбежно ще стигнете до естественото си състояние - изобилие, процъфтяване, радост, щастие, удоволствие. Ще станете доволна жена, грижеща се за състоянието си и за енергетиката на своя мъж. Тогава винаги ще привличате нужните хора и събития, а желанията и мечтите ви ще се сбъднат.

3. Разберете се как да разпределите задачите

Ако мъжът все пак не се справя съвсем и вие вече сте на път да избухнете, спрете се. Възможно е връзката ви да е в такъв етап, в който мъжът не е готов да се включи пълноценно или пък упорито „не разбира какво ви липсва“. Случва се. Тогава ще трябва директно да му кажете какво очаквате от него и за какво отговаряте вие самите.

Мъжът по природа е лидер. За него е важно да има последната дума. Позволете му да усети, че във всички решения неговото мнение е по-важно. Използвайте женската си мъдрост и хитрост и всичко ще се получи.

Ако виждате, че ситуацията си остава без развитие, замислете се дали изобщо имате истинска връзка с този човек. Какво ви очаква в бъдеще?

4. Учете се да бъдете жена

Сега имате до себе си точно онзи мъж, който заслужавате. Той ви допълва с качествата си. И няма никакво значение, че 90 % от отговорността за връзката ви се падат на вас.

Вашата задача е да хармонизирате себе си, своята външна и вътрешна жена, да станете по-чувствени, деликатни, търпеливи, позитивни и нежни. Тогава връзката с партньора ще придобие съвсем друг нюанс… или ще привлечете друг, по-силен мъж.Тръгвайки по пътя на истинската жена, не се страхувайте, че нещо ще рухне. Напротив, всичко ще се нормализира. Ще имате до себе си точно онези хора, с които сте щастливи и които трябва да бъдат с истинска жена, а не с началничка. Вече няма да се страхувате за бъдещето си, няма да се конкурирате и да отстоявате независимостта си.

Запомнете едно правило – силата на жената е в нейната слабост. Най-хармоничният и успешен сценарий е онзи, в който мъжът води, а жената го следва. Той е главата, а тя е мъдрата шия, която го насочва. Той създава дома, а тя – атмосферата в дома.
 

Коментари

7
  19 декември 2018 | 14:45 отговор
 

Ех, Г. Кънева, явно мечтаете за богат мъж, който да Ви издържа. Вие пък да му се отблагодарявате с покорно поведение, топла мусака и свирки.

 
6
  19 декември 2018 | 09:16 отговор
 

Ами не са, някои силни жени са щастливи и имат силни и щастливи мъже до себе си!

 
5
  18 декември 2018 | 21:29 отговор
 

Експерт по изграждане на връзки с преуспели мъже. Демек нещо като малко по-елитна маман. За какво ти е цялата енергия да я влагаш в това да се харесаш на някой преуспял, като можеш сама да преуспееш. Мъжът е хубаво да е партньор, а не касичка за осигуряване на луксозен живот. И защо, тази асоциира силната жена с мъжкара, ненормална работохоличка или control freak. Жената може да е силна, самостоятелна и женствена едновременно, тези неща не се изключват взаимно.

 
4 Frosq
  17 декември 2018 | 17:58 отговор
 

Каква е тая тъпотия.Всяка жена е ЖЕНА,след това нещо друго,а истинските мъже не оставят жените си,да се справят сами.

 
3 Any nimi
  17 декември 2018 | 00:30 отговор
 

Що за глупост е това писание, при това в издание за жени? В 21 век жени- които повярват на тази глупост, са наистина отчаяни. А мъжете, които търсят гакива жени, са неандерталци. Засрамете се. И вие имате дъщери, сестри, племенници, братовчедки. Да внушавате, че силната жена, е най-малкото нетактична, всъщност груба и като следствие на това - нещастна, е невярно и обедкуражава всяко момиче да се държи естествено и да отстоява себе си.

 
2 Крум Усаински-Крупник
  16 декември 2018 | 20:01 отговор
 

Цървули!!!Време е да си върнем власта с кръв!!!Много ги оставихме да си разиграват коня!!!Аз на моята Параскева и избих от тъпата кратуна всички феминистки глупости за права и равенство на жените!!!Заради това ми изневери с един прошляк от Симитли!!!Млатих я с правата лопата докато и изкарах цялата еманципация на дебелата свиня!!!После я върнах на майка и,която е по-голяма курва и от нея!!!В тъпата Германия може онези путьовци да стоят в стойка "мирно" пред някоя кучка,но тука в България нещата стоят по друг начин!!!Колко изтрепани има от началото на годината!!!Е,при нас Истанбулската Конвенция не минава-"No pasaran"!!!Ура и Слава!!!

 
 
anonim
16 декември 2018 | 21:29

Ти си същия психопат като феминистките. Ако твоята Параскева ти е толкова противна, защо просто не се раздели с нея?

 
Калоян
17 декември 2018 | 11:11

Пич, ти не си добре! Това, че си я пребивал не те прави по-голям мъж, а по-голям комплексар! Селяндур прост. “Време е да си върнем властта”, ами ако ти е било по-лесно тя да ти носи торбите и да върши всичката мъжка работа, проблема си е твой. На нея и е писнало и си е намерила друг, който да върши и другата ти мъжка работа, а именно в леглото. Нормално! Ти си по-голям путьо от онези в Германия, за които говориш.

1
  16 декември 2018 | 15:44 отговор
 

Mатчмейкър, love-коуч и експерт по изграждане на връзки с преуспели мъже- демек ковра с претенции.Какво точно я отличава от Кобилкина?Защото тъпотиите в статията са си същите.

 

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.