Все повече 20-годишни момичета са самотни и това започна от доста време насам да се превръща в нов вид епидемия. Хората постоянно мърморят и се оплакват, че си нямат партньор, като поставят акцент върху това колко ненавиждат това си положение. Но на практика от ден на ден затвърждават това си положение заради чувството за свобода и независимост. Дразнят се от необходимостта при съжителство с партньор да се отчитат до най-малката подробност какво са правили през деня. Дори за дреболии.

Ето ги истинските причини за живот без мъж, които често дори не са осъзнати. Седнете удобно и се усмихвайте, докато четете:

1. Седиш си у дома

Когато времето е лошо най-доброто място за прекарване на времето вечер в петък е любимото ти легло. Не барът, където е тъпкано с хора, а удобното легло.

2. Ако все пак излезеш, изпиваш много

Никой не иска да се среща с момиче, което постоянно злоупотребява с алкохола. На момичета също са им неприятни такива мъже. Но за такъв завършек на вечерта никой не съди мъжете строго. За разлика от момичетата. Несправедливо! Но факт.
3. Не искаш да се запознаеш със семейството му
Влизаш в стая с непознати, които те преценяват от глава до пети през цялата вечер. Не, мерси. Без мен.
4. Не искаш да го запознаеш и със своето семейство
Единствената мисъл, която те плаши повече от запознанството с неговото семейство, е да го запознаеш с твоето семейство.
5. Ти дори сама не знаеш какво искаш да обядваш, та какво остава за него?
Обикновено аз не знам какви продукти ще използвам дори за обикновена салата. Как да ги определя за мъжа на мечтите си?
6. Обичаш да се търкаляш свободно в леглото си и не разбираш защо трябва да го делиш с още някой
Защо трябва да избирам от коя страна на леглото да спя, ако може да си е само за мен? При това не ми се налага да пера допълнително и да правя уборка на стаята.


7. Не можеш да си представиш, че ще обичаш партньора си повече от най-добрата си приятелка
Ти обичаш много своята приятелка, на която доверяваш най-съкровени неща. Във всяко едно отношение тя е добър твой партньор. Изслушва те, разбира те, с нея е весело и винаги има за какво да си говорите. Но си има и недостатък – не става за сексуална утеха. Макар че напоследък нещата много се извъртяха в това отношение.
8. Губиш търпение когато става дума за глупости
По отношение на главното: взаимното разбиране, търпение и умение за компромиси - тези три неща въобще не ме интересуват. Не са ми силна страна.
9. Добре ти е да се мотаеш със своите мъжки приятели
Приятели от противоположния пол – това е глътка свеж въздух след като си изслушала житейските драми на своите приятелки. Мъжете, които поставят момичетата под чехъл – ето това много ме напряга.
10. В този живот не вярваш на никого, освен на себе си
Ако знам, че куриерът трябва да дойде след половин час, а той пристига след 45 минути – за какво говорим? Как да се доверя на човек у когото няма нищо стабилно?
11. Имаш лошия навик да гледаш сериали
Не са ми нужни отношения, прекалено заета съм, за да следя сюжетното развитие в сериалите, загадките в тях.


12. Имаш плътен график за извън работното време
Събуждам се, отивам на работа, посещавам фитнеса, обядвам, пуша, къпя се и накрая – в леглото. Не вярвам, че моят бойфренд може да се впише в този наситен график.
13. Повръща ти се от всякакви романтики
Уж добрият, висок красавец, ще ме игнорира и ще се държи с мен като с парцал.
14. По-добре изяж кило сладолед, отколкото да си губиш времето с някой мъж
В края на краищата тази райска наслада няма да ме осъжда за навиците ми. Аз съм това, което ям. И нямам намерение да се променям.
15. Трудно да прецениш кое правиш по-лошо – да готвиш или да чистиш?
Защо сутрин да си оправям леглото, като вечерта пак ще съм в него? Интересно ми е къде живеят тези хора, които чистят преди да тръгнат на работа? Аз съм специалист по резервациите и поръчка на храна за вкъщи. Всичко останало не е за мен.
16. Причините, поради които все пак искаш да имаш отношения с мъж, коренно се отличават от стандартните
Търся изгодата и желая да ми заплащат сметката в ресторанта, за таксито, за развлечения. Не съм против и хубавите подаръци за рождения ми ден и други празници.
17. Прекалено си придирчива

Той е много нисък, много сантиментален, защо ме засипва с есемеси цял ден? Или обратното – дори да пише съобщения по цял ден пак има малко място в живота ми. Нужно ни е такова устройство на мозъка, че да знаем какви качества и навици трябва да има идеалният ни партньор. Но докато го няма, посвещавам себе си на гледане на „Закон и ред” или ще се захвана с други глупости.

Четете още: 15 признака, че НЕ трябва да се развеждате