Зениците издават сексуалната ориентация

07 август 2012 | 12:13
46167
6
6

Зениците се разширяват при вида на хора, които ни привличат сексуално и разкриват неизменно сексуалната ни ориентация, показва изследване на американски учени.

За да проверят твърдението, учените от университета Корнел накарали 325 доброволци от двата пола да гледат еротични видеа, при което било измерено разширяването на зениците им благодарение на инфрачервени лещи.

Както можело да се очаква, хетеросексуалните мъже реагирали при вида на жени, докато хомосексуалните реагирали при вида на мъже. Хетеросексуалните жени пък проявили реакции при вида и на двата пола, потвърждавайки според авторите на изследването съществуването на различна сексуалност от тази на мъжете.

 

Хомосексуалните жени се доближавали повече до мъжете с по-явни реакции при еротични видеа, показващи жени. Колкото до бисексуалните мъже, те били привлечени и от двата пола, противно на заключенията на предишни изследвания, предаде БГНЕС.

"Показахме, че гъвкавото сексуално желание не е запазено само за жените, че някои мъже също го притежават и че то може да бъде видяно в зениците", заяви Рич Савин-Уилямс, един от двамата автори на изследването.

Още по темата

Коментари

6 Nguyen
  20 юли 2015 | 03:26 отговор
 

Begun, the great internet edocutian has.

 
5 Eddie
  25 ноември 2012 | 19:31 отговор
 

Super infromaitve writing; keep it up.

 
4 Sandya
  25 ноември 2012 | 10:41 отговор
 

That insight's just what I've been lokoing for. Thanks!

 
3 анонимен
  21 октомври 2012 | 14:03 отговор
 

Напълно си прав №2 явно тези така наречени учени не са чували думата акомодация :Д:Д:Д

 
2 Онуфрий
  10 октомври 2012 | 19:12 отговор
 

Ако са били в стая осветявана само от телевизора, зениците са се разширявали и свивали от смяната на светлината на екрана... Що не си разшира аз зениците като видя красива девойка, по пладне в най - големия пек, е сигурно можеше ако съм анимационен герой и ми излитат очите и сърцето :))))

 
1 OnlinePari
  07 август 2012 | 21:23 отговор
 

ПЕЧЕЛЕТЕ РЕАЛНИ $$$$$$$$ДОЛАРИ. ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА СЕ РЕГИСТРИРАТЕ. БЕЗ ДА ИНВЕСТИРАТЕ СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО ТУК. ------------------------------ P A R I N E O B U X - F R E E - B G

 

Добави Коментар

Най-четени