Романтиката е сред приоритетите на жените, показва ново изследване, според което дамите искат точно 106 романтични минути на ден, предаде БГНЕС.

Учени от университета в Бремен, Германия, и от Технологичния институт в Джорджия, САЩ, искали да установят в какво се състои идеалният ден на дамите и открили, че те искат по-малко работа и повече забавления.

В сравнение със 106-те минути романтика, дамите искат да прекарват само 36 минути на работното си място и 33 минути в пътуване с градския транспорт. Повечето жени заявили, че основните им приоритети са романтиката и сърфирането в интернет, което заема 98 минути от деня им.

Следват социалните контакти, за които в идеалния случай представителките на нежния пол отделят 82 минути дневно. На почивката са посветени други 78 минути от деня, следвани от 75 минути за храна и 68 минути за спортуване за изгаряне на калории. Преди да приготвят храната за 50 минути, дамите искат да отделят 57 минути в бъбрене по телефона и 56 минути за пазаруване.

Всичко това идва след осем часа непрекъснат сън - нещо, което жените смятат за съществено преди началото на деня. Дамите признават, че ако можеха, биха прекарвали 619 минути с партньора си, 103 минути в социални контакти и 74 минути в почивка. Те също така биха отхвърлили напълно работата и пътуването с градския транспорт и биха прекарали само 2 минути в домакинстване и грижи за децата.