Жените искат секс не по-малко от мъжете

05 юни 2013 | 13:04
11805
12
12

Женското сексуално желание е не по-малко от мъжкото, казват сексолози, аргументирайки теорията си с последните изследвания в областта на секса, пише БГНЕС.

След задълбочени проучвания специалистите достигнали до извода, че твърденията за по-ниско сексуално желание при нежния пол са плод на редица културни и социални фактори, невалидни в практиката. Според мнозина учени теоремата, че жените не искат толкова секс, колкото мъжете, е умишлено натяквана в обществото.

Четете още: G точката се стимулира с подходящи пози

Резултатите от изследването показват, че женската сексуалност е толкова непозната за мъжете, колкото и за жените. Самите те вярват и се подчиняват на приетите стереотипи в интимен план. Въпреки това, новаторски анализи показват, че жените не са по-малко склонни към авантюристичен секс по всяко време от денонощието. В същото време много хора оспорват това, считайки женските пориви към срещуположния пол за грях, безотговорно поведение и лошо възпитание.

Жените от своя страна обясняват поведението си с мечтата за мъжа от сънищата, голямата романтична любов и моногамията. Прието е, че представителките на слабия пол са пазителките на семейното огнище, учители и съюзници за мъжете. Но от еволюционна гледна точка нещата стоят по различен начин – мъжете трябва да посадят семето си на възможно повече територии, докато жените трябва да открият "най-висококачественият" от тях.

Четете още: Женска виагра на пазара до три години

Още по темата

Коментари

2 kiro
  05 юни 2013 | 14:33 отговор
 

но не си признават

 
1 ...
  05 юни 2013 | 14:02 отговор
 

Козата си сака пръч...

 

Добави Коментар