Жените разбират дали мъжът, с когото са излезли на среща, е техен потенциален партньор 90 секунди след началото на първата им среща, а мъжете дават пет минути на дамите да ги впечатлят преди да решат дали искат да се видят отново.

Сайтът за запознанства datewithamate.com анкетирал над 2000 необвързани мъже и жени във Великобритания, които са имали поне една интимна среща тази година. Изследването установило, че жената знае дали ще види отново мъжа, с когото е излязла на среща, само минута и половина след началото на срещата. Това доказва, че мъжете са по-търпеливият пол, тъй като те дават пет минути на жените, за да спечелят сърцата им.

Мъжете и жените обаче ценят съвсем различни неща в партньорите си. За жените характерът е основният фактор, като 41 на сто заявили, че именно той определя дали ще изберат да излязат на втора среща. Само 28 на сто от мъжете заявили, че характерът е решаващият фактор, а цели 52 на сто от анкетираните представители на силния пол посочили външния вид като основна причина за втора среща спрямо 37 на сто от жените.

Над две пети от участниците в изследването заявили, че редовно използват онлайн сайтове за запознанства, но само 24 на сто посочили, че са уредили всичките си интимни срещи онлайн. 31 на сто заявили, че нито една от срещите им не е била уговорена чрез сайт за запознанства, пише БГНЕС.