Автор
Woman.bg

Жените преценяват съперницата си по гласа й

Жените могат да разберат до колко други жени представляват заплаха за тяхната връзка по гласа им, установили американски антрополози.

Мъжете, които за целите на изследването трябвало да изслушат запис с различни женски гласове, преценили като най-привлекателни жените с тънки гласове, особено когато били помолени да изберат, с кои от тях биха имали краткотраен флирт.

Когато жените изслушали същите гласове, те точно предсказали кои от тях биха се сторили най-привлекателни на мъжете.

Изследователите от Държавния университет в Пенсилвания считат, че по-високите женски гласове вероятно звучат по-младежки, флиртаджийски и атрактивни за потенциалните партньори, пише БГНЕС.

"Резултатите подкрепят предположението ни, че жените използват характеристиките на гласа, за да установяват степента на заплаха от техните конкурентки", съобщи антропологът д-р Дейвид Пътс, който ръководил изследването.

"Те хвърлят нова светлина относно начина, по който мъжете избират и по който жените се борят за партньор. Ние установихме, че дамите се чувстват най-застрашени от жени с висок, младежки звучащ глас", допълни той.

Според изследователите актрисите Рене Зелуегър и Дженифър Тили имат гласа, който мъжете намират за привлекателен, а жените - за заплаха.

За да ви е по-сладък животът, отдайте се на изкушението Bad Angel.

Bad Angel - Can you resist?"

Стани фен на страницата на Bad Angel във Фейсбук и всеки петък до края на месеца може да спечелиш подарък от томболата между всички фенове. Покани свои приятели да станат фенове, но побързай - само до 1 октомври!

А тези от вас, които още не са разбрали за невероятния фрапе-ликьор Bad Angel, могат да прочетат повече за него тук.