Жените са по-доволни от сексуалния си живот от мъжете

11 януари 2013 | 11:14
5551
2
2

75% от жените признават, че са сексуално задоволени в сравнение с 50% от мъжете, които чувстват удовлетворение в спалнята, показва ново проучване, публикувано в британските медии.

В изследването участват 1000 хетеросексуални двойки. 3/4 от жените на възраст между 50 и 79 се похвалили, че са напълно доволни от случващото се в спалнята. Докато само половината от мъжете на същата възраст споделят същото мнение. 16% от представителите на силния пол дори се оплакват, че са доста разочаровани спрямо 10 на сто от жените.

При мъжете над 70 години дялът на неудовлетворените достига една четвърт, но при жените се запазва на едва 7%. За недоволството на дамите са виновни липсата на желание от страна на половинката или продължителността на акта. Честотата също има значение.

Лекарите обясняват, че с възрастта нивото на тестостерон намалява. Появяват се заболявания на сърцето или диабет, които се характеризират с ниско сексуално желание, депресия и наддаване на тегло.

Още по темата

Коментари

2 Петър
  17 март 2014 | 16:41 отговор
 

Докога ще публикувате британски прочувания?!Нищо общо няма между нас и тях-и по начин на живот,и по стандарт и по възпитание и обичаи.Следователно техните резултати са неприложими за българите.И само заблуждавате с изводите си-това си е манипулация!

 
1
  11 януари 2013 | 13:53 отговор
 

според мен и двете страни трябва да са еднавко доволни

 

Добави Коментар

Най-четени