Автор
Woman.bg

Жените симулират оргазъм заради страх от изневяра

Жените симулират оргазъм, защото се притесняват, че партньорът им може да им изневери, установиха американски учени.

Те открили още, че колкото по-често една жена симулира оргазъм, толкова по-успешно задържа мъжа до себе си. Американските учени изследвали 453 хетеросексуални жени на възраст между 18 и 46 години, които имали връзка от минимум шест месеца.

Над половината от жените (53,9%) заявили, че симулирали оргазъм с настоящия си партньор. Учените отбелязват, че "жените, които чувствали най-голяма опасност, че партньорът им ще им изневери, било много по-вероятно да симулират оргазъм".

Освен това учените установили, че жена, която симулирала оргазъм на определен етап от връзката си, било много по-вероятно да подозира партньора си в изневяра от жена, която никога не го е правила.

Изследването било осъществено от Фарнац Кайгобади от Колумбийския университет в щата Ню Йорк, Тод Шакълфорд и Вивиана Уийкс Шакълфорд от университета Оуклънд в Мичиган.

Те установили, че жените развили многобройни тактики, за да задържат мъж, който се страхуват, че може да им изневери. Те се стараели много повече при избора на дрехи, следели движението на мъжа си и се срещали с потенциални съперници, пише БГНЕС.