Автор
Woman.bg

Женският презерватив - предимства и недостатъци

Според съвременните статистики презервативите са най-разпространеният начин за контрацепция в света.

Въпреки че в повечето случаи тези, които слагат презерватив са мъжете, се оказва, че женсият вариант става все по-популярен към днешна дата.

Една читателка разказва искрено и лично пред американския Cosmopolitan за предимствата и недостатъците на този вид пособие за контрацепция.

Тъй като за повечето жени по света темата е интересна и любопитна, ви споделяме нейния коментар:

"Това е много добър вариант за хора, които са алергични към латекс. Тъй като покрива по-голямата част от влагалището, този вид презерватив ще ви препази от кожни инфекции. Освен това, пръстенът докосва клитора по начин, по който не сте предполагали.

Тъй като са по-големи от мъжките, този вид презервативи едва ли ще се поберат в дамската ви чантичка и това е един от недостатъците.

Какво беше усещането? Все едно правите секс с много хлабав презерватив и се опитвах през цялото време да го наместя така, че да стои в правилната позиция. Звуците, които се чуват от вагината по време на акта са доста интересни.

Съпругът ми сподели, че чувствал вагината ми мека и презервативът се е усещал съвсем леко. Също така разкри, че усещането е било съвсем различно – и оргазмът по-мощен.

Финалният разултат: Изпробвайте ги! За мен лично не беше нищо особено като преживяване, размерът е доста неудобен, а са и по-скъпи. Според статистиката гаранцията за предпазване от бременност и болести, предавани по полов път с женския презерватив е 95 процента, срещу 98 при мъжкия вариант".

А вие, момичета, бихте ли пробвали подобен женски презерватив, станал известен през 70-те години в САЩ?