Златни правила за уникален секс при жените

03 април 2021 | 15:47
7265
2
Снимки: Pixabay
2

Женското полово влечение или либидото служи както за поддържане на рода, така и засилване на емоционалната връзка с партньора. То е и ясен индикатор за състоянието на тялото и психичното здраве.

Веднага щом желанието ви за секс намалее, трябва да помислите каква е причината и как да поправите ситуацията. Ето златните съвети, които споделя пред читателките на Wday.ru експертът по сексуални отношения Толоконин Артем - кандидат на медицинските науки, психотерапевт, сексолог и ръководител на клиниката по психосоматична медицина в Москва.

Защо и кога жените имат намалено либидо?

Либидото е променлива единица. В зависимост от външните фактори и индивидуалните характеристики на жената, жаждата за любовни ласки може да се увеличи или съответно понижи.

Понякога либидото се увеличава значително по време на овулация, на почивка с добро емоционално настроение, а намалява вследствие на преумора или продължително въздържание.

Сексуалното желание често достига до най-ниските си нива по време на бременност, кърмене, както и при жени, които приемат противозачатъчни хапчета.Забележка! Ако вашият партньор желае интимност по-често от вас, това не означава непременно, че вашето либидо е намалено. Може би вие и той просто имате различен сексуален темперамент.

В случай че една двойка има редовна сексуална активност в продължение на 5 години, тя установява така наречения условен физиологичен ритъм: с хармоничните взаимоотношения нуждите на партньорите се изравняват. Редовността и продължителността на сексуалната активност се превръщат в условна норма и за двамата, носейки им удоволствие.

Но когато отношенията в леглото започнат да куцат (или винаги са били нетолерирани поне от един представител на двойката, дори до степен на отвращение към половия акт), тогава има проблеми, които трябва да бъдат решени.

Проблемите в сексуалните отношения могат да бъдат два вида:

- Психологически, предизвикани в резултат на комплекси, ниско самочувствие, психологическа травма, негативно въздействие върху женската психика от стрес, депресия.

- Физически, произничащи от заболявания и патологии на пикочно-половата, сърдечно-съдовата системи, сериозни системни заболявания (диабет, хормонални нарушения) или контузии, предизвикани от прекалено интензивни спортове.

- Комбинацията от горните проблеми също не е необичайна.Какви са начините за повишаване на женското либидо?

Първо, жената трябва да анализира кога точно либидото ѝ е намаляло и защо. Следва посещение при лекар специалист. В зависимост от причината за състоянието на жената, той може да бъде или сексолог, или семеен лекар. Сексологът е специалистът, който ще установи дали разковничето на ниското либидо не се крие в някои неизгладени психологически проблеми в отношенията между партньорите.

Той ще назначи лечение на заболявания на половата система в случай че такива бъдат диагностицирани. Ако такива липсват, той ще се заеме с
корекция на сексуалното поведение и сексуалното възпитание чрез дискусия между него и двойката. Посещението при психолог или психотерапевт също би било добра алтернатива.Как да поддържаме либидото си високо?

Либидото, както всичко останало, изисква своите грижи. За да го поддържа на ниво, една жена трябва да спазва следните изисквания:

- да следи здравословното си състояние;

- да се храни правилно и да спи пълноценно;

- да откаже цигарите или да намали до минимум приема на никотин;

- да намали количеството консумиран алкохол;

- да стои по-далеч от стресови ситуации.

Освен това не се страхувайте да признаете на партньора си, че дадена позиция не ви е неудобна, когато правите любов. Това със сигурност ще ви помогне да намерите разрешение на проблема.

И на финал - ако никога не сте изпитвали привличане или либидото ви е спаднало значително, и това ви тревожи, плаши или оказва влияние върху качеството на вашето партньорство, трябва незабавно да се свържете със сексолог и семеен лекар, за да разберете и премахнете възможните причини, които могат да бъдат както от психологическо, така и от физиологично естество, подчертава още веднъж експертът.

Четете още: 4 техники за повишаване на либидото

Още по темата

Коментари

2 Asibeto we
  03 април 2021 | 19:40 отговор
 

Siganski xyi im trqbva na jenite da vikat kato im vliza sqloto

 
1
  03 април 2021 | 17:26 отговор
 

ненормални

 

Добави Коментар

Най-четени