Автор
Woman.bg

8 въпроса за жените, които мъжете задават в интернет

Женската душа е пълна мистерия – с тази теза биха се съгласили повечето мъже. Някои от тях се притесняват да попитат директно партньорката си това, което ги интересува, а други питат всезнаещия интернет. Специално за вас събрахме най-любопитните въпроси, започващи със „Защо жените…“, които мъжете са задавали на интернет-търсачките през 2017 г.

„Защо жените питат как я караш и не очакват отговор?“

Явно много дами използват тази фраза просто за учтиво начало на диалога. На жените им се струва, че да се обадиш по телефона и да преминеш директно по същество („Здравей! Можеш ли да закараш колата ми на сервиз?“) е проява на лош тон. Но ако мъжете не оценяват това „учтиво“ начало, може би е време да започнем да го пропускаме…

„Защо жените ходят заедно до тоалетна?“

Отговаряйки на този въпрос, трябва да уточним първо, че жените са по-социални същества от мъжете. Ние имаме нужда от малко повече общуване, отколкото представителите на силния пол. При това сме по-малко гнусливи към естествените си потребности – все пак природата ни е отредила по-често да се занимаваме с бебета. И още нещо – много дами са придобили този навик още в училище, тъй като едно междучасие не стига едновременно за ходене до тоалетна и за обсъждане на всичките важни въпроси с приятелките!

„Защо жените винят за всичко мъжете?“

В психологията това се нарича „казуална атрибуция“ – обяснение на собствените ти неуспехи с външни обстоятелства, други хора, но не и със собствената ти намеса в тях или личните ти качества. Всъщност, това поведение е характерно не само за жените. Трябва обаче да признаем, че в едно все още леко патриархално общество жената се смята от мъжката половина от населението за безпомощно и мистериозно същество. Това поражда и съответното „противодействие“ – жените, които споделят това мнение, винят за всичките си беди половинките си. Затова, драги мъже, ако искате да се чувствате истински мъжкари-господари в семейството, примирете се с този страничен ефект. Или пък си потърсете жена, която е способна да поеме лична отговорност за проблемите си.

„Защо жените са по-слаби на шах?“


Наистина, в международните рейтинги за шах и до ден днешен има много малко жени. Всъщност самите родители много по-рядко записват дъщерите си в клубове по шах – затова и сред победителите дамите са по-малко. Освен това начинаещите шахматистки са подложени на силен натиск от общественото мнение – още от детинство им се внушава, че няма да постигнат голям успех в тази игра. Например Паул Керес е казвал, че жените играят по-зле, защото не можеш да ги накараш да мълчат в продължение на пет часа. Боби Фишер пък е обичал да повтаря, че шахът не е за жени (въпреки че е бил женен за председателката на Японската федерация по шах и нееднократна шампионка по шах Миеко Ватаи). А Юдит Полгар, единствената жена в Топ 100 на Световната шахматна федерация, е била тренирана от баща си, който бил сигурен, че жените са способни да играят шах наравно с мъжете. И до ден днешен няма проучвания, които да доказват, че мъжете имат по-добри способности за игра на шах от жените. Направете си сами изводите.

„Защо жените са винаги недоволни?“

Първо – прочетете пак за казуалната атрибуция. Второ – на много жени им се струва, че ако се отпуснат и проявят задоволство, без да са получили максимума, ще постигнат спад дори и в това не-кой-знае-какво ниво на нещата. Трето – много от нас са перфекционистки и гонят съвършенството, затова понятието „доволен“ им е чуждо по начало. Поради същата причина жените постоянно спазват диети, гримират се, променят си прическата и взимат втори и трети дипломи за висше образование.

„20 причини защо жените живеят по-дълго от мъжете“

Това, че жените живеят по-дълго от мъжете, е медицински потвърден факт. По света продължителността на живота на жените е средно с 5 % по-висока от тази на мъжете. Защо ли? Жените повече се грижат за здравето си, по-често ходят на лекар, по-рядко пушат и пият алкохол. Това отчасти е свързано с необходимостта жената да се грижи за репродуктивните си функции и за здравето на бъдещите си деца. Но освен това дамите са и по-малко склонни към опасни авантюри. Впрочем проверихме и какви снимки се намират по този таг – това са снимки на мъже, седнали върху дулото на пушка или висящи отвън на блока без адекватна осигуровка. Ами да, ние, жените, едва ли бихме се сетили да направим нещо подобно…

„Защо жените над 45 предпочитат да стоят на течение?“

Ох, миличките… По-добре да не знаете. Но ще разкрием и тази страшна тайна – защото при много жени след 45-тата годишнина настъпва менопаузата, поради което ги обливат топли вълни. Освен това жената, връхлетяна от климактериума, може да отиде до хладилника и просто да си постои пред отворената му врата. Защото й е горещо! А не защото се чуди какво още да изяде.

„Защо в ада има повече жени, отколкото мъже?“

Любопитно ни е откъде е почерпил тази статистика авторът на този въпрос. Ние не намерихме никакво потвърждение на този мит! Така че ви предлагаме да впишете това запитване към категорията „Спряхте ли да пиете коняк сутрин?“ и да го оставите без отговор.

Мнение от експерт, провеждащ секс-тренинги

От векове се смята, че мъжете не разбират жените. Работата е там, че всъщност нито мъжете разбират жените, нито жените разбират мъжете. Проблемът се корени в ниското емоционално-интелектуално ниво. На какво се дължи то? Може би на използването на устройства с неограничен достъп до информация. Хората четат куп статии за психология, но за жалост това изобщо не им помага да опознаят човешката същност. Ние сме така устроени, че едва 3-5 % от действията ни са осъзнати. Останалите се управляват от инстинктите и емоциите ни. Мъжете често нямат изработен навик да управляват емоциите си. Те също могат да вдигат скандали, да се сърдят, да затварят телефона, приключвайки любовната връзка за едното нищо, без дори да потърсят решение на проблема или отговор на въпросите си. Те не се учат да изграждат здрави и хармонични отношения. Това може да стане само чрез отдаденост на връзката, чрез наблюдение и анализ на собствените емоции, чрез опити за овладяването им, чрез внимание към емоциите на другите хора. Човек не е роден с това – трябва да се научи.