Представяме ви къща, която със сигурност грабва внимание, както в архитектурно отношение, така и с дизайн и вложено творчество.

„Tanglewood 2” е сезонен дом на съпругата на един от партньорите в архитектурното бюро "Schwartz/Silver Architects", която е цигуларка в Бостънската филхармония и невероятен ценител на изкуството като цяло.

Сигурно се досещате, че музиката играе огромна роля в проектирането и в интериорното решение на този дом.

За хората, които харсеват класическата музика „Tanglewood” е това, което е “Woodstick” за феновете на рока. От 1936 г. насам ежегодно се провеждат фестивалите „Tanglewood Music” и „Tanglewood Jazz” през лятото.

Интересното при тази къща е, че тя е построена на мястото на предишна къща, която е отново проектирана от същото студио. Tanglewood 2 представлява мелодична композиция от стомана, алуминй и стъкло, с което се откроява от си типичните къщи в околността.

Този дом се отличава с архитектурната си конзола, която представлява правоъгълен обем, в който се намират дневната и трапезарията.

Другата част е построена по протежение на зеления склон и включва 3 спални и сервизни помещения. А пък от страхотният покрив-тераса се открива невероятна гледка към хълмовете на Бъркшир.

Още един пример за това, че човешките възможности нямат граници:

Изтоник: archdaily.com