Днес ви показваме рецептата за направата на чийзкейк с Philadelphia и череши. Вкусен десерт, който ще подслади летните дни.

Необходими продукти:

За основата:

220 г смлени пълнозърнести какаови бисквити
130 г разтопено краве масло

За кремовете:

200 г сирене маскарпоне
300 г Philadelphia Original XL
400 г заквасена сметана
200 г млечен шоколад
3 капки есенция ром
180 г бял шоколад
2 прахчета ванилия за светлия слой

За глазурата:

500 г череши
5 с.л. захар
1 ч.л. желатин (5г)

Начин на приготвяне:

За основата:

Покрийте дъното и стените на форма с падащо дъно с хартия за печене. Намаслете стените на формата и прикрепете хартията. Смелете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло. Получената смес разтелете върху дъното на формата и притиснете към дъното, така че да получите равен слой.

За крема:

В купа смесете сирената и сметаната. Разделете сместа на две равни части.

Разтопете млечния шоколад на водна баня. Добавете го заедно с капките ром в първата смес. Разбъркайте добре. Изсипете крема върху основата за чийзкейка, заравнете добре и приберете в хладилника. През това време добавете разтопения на водна баня и охладен бял шоколад във втората смес. Разбъркайте добре. Извадете от хладилника полуготовия чийзкейк и изсипете и втората смес, заравнете и върнете кейка в хладилника.

За глазурата:

Почистете черешите и оставете да заврат в малка касерола, заедно с 2-3 лъжици вода и захар. Варете 3-4 минути след завирането и отстранете от котлона. През това време разтворете желатина в малко студена вода (30-40 мл) – докато набъбне. След като изстинат, добавете разтопения във вода и набъбнал желатин. Когато сместа се охлади напълно и започне да се желира се разпределя върху кейка.
Чийзкейкът се оставя в хладилника за една нощ.

(в материала има продуктово позициониране)