Няма да крия, обичам февруари. Този месец е сякаш създаден, за да си стоиш вкъщи по пижама и да се наслаждаваш на живота.

Може да е с интересна книга в ръка или пък в плен на някой киношедьовър, но задължително с вкусен чийзкейк наблизо.

Но не купен, а домашно направен. Четейки това, сигурно си казвате: „Да правя чийзкейк, та аз дори с бърканите яйца едвам се справям“. Бързам да ви поясня, че с крема сиренето с главно К – Негово величество Philadelphia, ще се справите перфектно с тази наглед нелека задача, наречена приготвяне на чийзкейк.

Защото точно крема сиренето Philadelphia е тайната на перфектния чийзкейк. От една страна, неподражаемият му вкус ще се погрижи десертът ви да впечатли дори онези с най-изтънчените небца. А от друга, уникалната консистенция на продукта (той е кремообразен и лек) ще позволи дори и на най-големия лаик в кулинарията да се превърне в истински мастършеф.

Затова се заредете с натурално крема сирене Philadelphia и без притеснения се развихрете в кухнята, за да посрещнете уикенда в компанията на вкусен чийзкейк и любим човек, разбира се. Защото, нека си го кажем – споделените моменти на сладост са най-скъпи.

А откъде започва историята на уникалния вкус на Philadelphia? Тя датира още от далечната 1872 година, когато в Ню Йорк Уилям Лоурънс открива формулата за направата на първото крема сирене. Осем години по-късно то започва да се предлага под марката Philadelphia. Крема сиренето, открояващо се с наситен вкус и богата консистенция, е кръстено на Филаделфия, тъй като по това време градът е символ на успех и качество, като освен това е дестинация, радваща се на популярност заради своите традиции в производството на сирене.

През 1903 година нюйоркската компания The Phenix Cheese Company купува вече наложилата се на пазара марка Philadelphia.



През 20-те години на XX век Оскар Дж. Линкс се включва в производствения процес и спомага за постигането на впечатляващи резултати – срокът на годност на продукта е удължен, а иновационни за времето си алуминиеви опаковки започват да се грижат за запазване на свежестта и вкуса на сиренето.

През 60-те години на същия век Philadelphia - единственият млечен продукт с гарантирана свежест от цели 21 дни, е представен в Европа и не след дълго я пленява със своя неустоим вкус и божествена кремообразност.

През 80-те години на XX век на пазара се появяват и крема сирена Philadelphia с различен вкус и процент масленост. Променя се и опаковката, за да се запази високото качество на продукта.

Несъмнено значима година от историята на Philadelphia е 2009-а, когато любимото крема сирене започва да се предлага в напълно нова опаковка. Тя се превръща в иконична за бранда и любима на потребителите, тъй като позволява напълно да се обере съдържанието от кутията, или иначе казано, предоставя възможност да се насладите на крема сиренето до последната хапка.

Брандът Philadelphia изминава дълъг път и въпреки че през годините се променя опаковката на продукта и се появяват различни вариации на любимото крема сирене, някои неща си остават константа. Качеството е все така високо, вкусът все така неустоим, а текстурата все така плътна и кремообразна. Затова и до днес Philadelphia е любимото лакомство на малки и големи.

И най-добрият приятел на чийзкейка, който в компанията на любим човек, мен ако питате, си е рецепта за щастие само на една ръка разстояние.

А ето и рецепта за вкусeн чийзкейк с горски плодове:

Порции: 6-8
Време за приготвяне: 35 минути
Време за охлаждане – 4 часа

Продукти:
За блата:
150 г от любимите ви бисквити
50 г разтопено масло, без сол
За крема:
250 г крем сирене Philadelphia със стайна температура
250 мл пълномаслена сметана за разбиване
3 листа (или 7,5 г) желатин
62 г пудра захар + 3 супени лъжици
1 яйчен белтък
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
За декорация:
Пресни горски плодове(ягоди, малини, боровинки)

Начин на приготвяне:
Поставете предварително изрязана хартия за печене на дъното на 18 см форма за торта с подвижен борд. Напръскайте от вътрешната страна със спрей за готвене или обвийте с пластмасово фолио, за да предпазите от залепване.

Блат: Смелете бисквитите в кухненския робот на фини парченца или ги изсипете в найлонова торбичка и ги натрошете с точилка или с ръка. Изсипете бисквитите в купа и добавете разтопеното масло. Разбъркайте докато се смесят напълно. Изсипете във формата и притиснете добре. Охладете за около 30 минути.

Крем: Накиснете желатина в купа със студена вода за 5 минути. Прецедете. Отделете 5 супени лъжици от сметаната. Затоплете в микровълнова фурна за 10-15 секунди.

Смесете с прецедения желатин и разбъркайте добре докато сместа се охлади напълно. В отделна купа смесете захарта и крема сиренето и разбийте за около 3 минути до получаване на гладка смес.

Разбийте останалата сметаната с електрически миксер като добавите последователно 3 лъжици захар. Продължавайте да разбивате докато сместа се сгъсти напълно. Оставете на хладно. Изсипете желатиново-сметановата смес в купата с разбитото със захар крема сирене. Използвайте тел за разбиване, за да получите гладка смес.

В отделен съд разбийте белтъка до получаване на гладка плътна смес. Смесете разбитата сметана с крем сиренето със захар и желатиново сметановата смес. Разбъркайте внимателно. Последователно добавете разбития белтък.
Изсипете получената смес във формата за торта. Загладете. Покрийте леко с пластмасово фолио и оставете в хладилника за 4 часа.

Преди сервиране внимателно отворете формата и извадете охладения чийзкейк.

Поставете в поднос за сервиране и декорирайте с пресни горски плодове, сироп от горски плодове и пресен босилек.

Приятно похапване!

(в материала има продуктово позициониране)