Автор
Роси Кацарова

Наръчник за щастлив живот: Тайната е в малките неща!

"Щастието се крие в малките неща" е максима, която всички сме чували. Но истината е, че често сме прекалено заети с планове за бъдещето, вместо да се насладим на случващото се тук и сега, на всички онези вълшебни моменти, които ни карат да летим.

И тъй като съм твърдо решена да не позволявам на живота да минава покрай мен, докато чакам щастието да ме намери, се заех със задачата сама да превърна дните си в достатъчно запомнящо се изживяване. Ненаситно изживяване, за което дали е делник или празник, няма значение.

Разбира се, всяко подобно смело начинание се нуждае от помощници. Затова реших да се обърна към най-добрите ми приятелки и заедно с тях да създадем нова традиция. Тя ще е първата, но убедителна крачка към изграждането на едни по-щастливи делници. Каква е тя ли? Понеделник вечер по женски. Или иначе казано - умело превръщане на омразния първи работен ден от седмицата в дългоочакван момент за приказки с любимите дружки.

Първата от многото планирани занапред срещи, освен много смях и разговори, включваше и изящна комбинация от коктейл Космополитан, хапки с пресни плодове и Негово величество крем сирене Philadelphia. Изборът не е случаен, защото най-обичаният дамски коктейл заслужава най-известното крем сирене. Нежният вкус на Philadelphia и неговата пленяваща кремообразност са изящно удоволствие за небцето, което непременно трябва да си подарите.

И ако се чудите каква е равносметката ни за живота след една парти вечер по женски, няма да ви забавя с отговорите. До тях достигнаха три наистина щастливи жени, настроени философски и със склонност към прозрения: За да бъдете щастливи всеки ден, трябва да запомните три неща:

Щастието е в нагласата

Истината е, че поводи за щастие има навсякъде около нас и само от нас зависи да имаме очи за тях и да превърнем делника си в едно щастливо вълшебство. Не е необходимо да живеем в очакването на нещо голямо и специално. Малки, но значими причини да се усмихнем има безброй - от мила дума, през кафе с приятелка до романтична вечеря с половинката. Фокусирайте се върху всички тези поводи за радост, а не живейте, потопени в мисли за това какво ви липсва. Съвсем скоро ще осъзнаете, че ежедневието ви е по-прекрасно, отколкото сте предполагали.

Щастието е в споделената емоция

Споделянето на радостни моменти прави удоволствието от тях още по-интензивно, категорична е новозеландската психоложка Ерика Чадуик. Затова вместо да чакате уикенда или морето, сами си създайте поводи за щастие, като си подарите красиви споделени моменти на блаженство. Започнете със следобед в компанията на приятелки и вкусен чийзкейк с Philadelphia Light и продължете с вечеря с любимия на домашно приготвено суши... отново с любимата Philadelphia, разбира се.

За щастието трябва да се потрудиш

Щастието не идва наготово. Както казва Майк Викинг в "Малък наръчник по хюга" - за да си щастлив, трябва да си готов да инвестираш необходимото. Но не става въпрос за пари, а за далеч по-ценно притежание - време.

За да бъде ежедневието ни удовлетворяващо и да се радваме на добро психическо здраве, трябва да сме готови да "крадем" време само за нас. Станете по-рано сутрин и изпийте кафето си на спокойствие. Не яжте на бюрото, а се възползвайте от обедната си почивка и хапнете с колегите навън. Уикендът не стойте пред телевизора, а организирайте за вас и близките ви едно вълнуващо бягство от града - семеен пикник. Блажено се отпуснете върху одеялото, отворете интересна книга и се заровете в тревата, в търсене на четирилистна детелина. Налейте си чаша бяло вино и поемете свежестта на филийката с крем сирене Philadelphia. В очакване на най-красивия залез...

(в материала има продуктово позициониране)