Автор
Woman.bg

Суши Philadelphia – невероятно вкусен съюз между Изтока и Запада

Днес представяме на вашето внимание рецепта за вкусно суши - здравословен и лесен за приготвяне вариант както за обяд през уикенда, така и за вечеря.

Време за подготовка: 1 час
Време за готвене: 20 минути
Време за приготвяне: 10 минути
Порции: 6-8

Продукти:

500 г ориз за суши
Листа нори
100 г пушена сьомга
175 г крем сирене Philadelphia.
1 авокадо нарязано на клинове
½ краставица нарязана на тънки пръчици
Черен сусам
За маринатата:
80 мл оризов оцет
60 г захар
20 мл вода
1 с.л. моркса сол

Начин на приготвяне:

Измийте добре ориза, като разбърквате внимателно с ръка, докато водата стане напълно прозрачна.

Покрийте с вода и оставете да стои около 40 минути.

Отцедете и сложете в касерола с вода в съотношение 1:1.100.

Покрийте с капак, оставете да заври, намалете котлона на най-ниска степен и варете 10 минути.

Свалете съда от котлона и оставете ориза да стои покрит още 10 минути.

Прехвърлете в голяма неметална купа.

В отделна купа сложете всички продукти за маринатата и разбъркайте добре, докато захарта и солта се разтворят напълно.

Излейте маринатата в ориза и разбъркайте много добре, за да поеме всяко зрънце ориз от маринатата.

Върху подложка за суши сложете лист нори и с мокри ръце сложете пласт ориз по цялата повърхност.

Поръсете с черен сусам, обърнете листа нори, сложете 2-3 резенчета краставица, покрийте с парче пушена сьомга и отгоре намажете с крем сирене Philadelphia.

Завийте на стегнато руло и прехвърлете върху чиния.

Върху втори лист нори сложете пласт ориз, като оставите малка ивица непокрита.

Сложете резенчета авокадо, пушена сьомга и крем сирене Philadelphia. Завийте на руло и нарежете на парчета с остър, мокър нож.

Сервирайте сушито със соев сос и маринован джинджифил и уасаби.

(в материала има продуктово позициониране)