На прага сме на най-женския месец в годината – март.

Той е непредвидим, той е темпераментен, той носи със себе си не само пролетта, чиято нежна прегръдка придава на заобикалящата ни реалност цветна и красива окраска, но и 8-и март – деня на жената.

Това е празник с дълга и интересна история, но най-вече това е денят на мама. Онзи специален ден, в който да благодарим на жената, дала ни живот и отгледала ни, за грижите, обичта, вниманието и съветите.

Има много начини да го направите - с вкусна закуска в леглото, с красив букет, с любимия ѝ парфюм, но нека си го кажем – нищо не казва "Обичам те" и "Благодаря ти" така, както неустоим десерт, собственоръчно направен от вас.

Това е онзи специален подарък, който няма да бъде прибран в някой шкаф, а ще събере цялото семейство заедно около масата, защото истината е, че споделените мигове на сладост са най-скъпи.

В деня на празника станете рано, излезте на пазар и купете всичко, необходимо ви за направата на вкусен сладкиш. Разбира се, списъкът с нужните ви продукти се оглавява от Негово величество крема сиренето на Philadelphia - със своята лека и кремообразна текстура, то е онази магична съставка, която ще превърне всеки десерт в кулинарен шедьовър.

Отделете си няколко часа и въоръжени с Philadelphia - любимото крема сирене на малки и големи, се отдайте на приготвянето на вкусен десерт. Дали за да благодарите на мама за всеотдайността, или защото самите вие вече сте майки и по този начин ще съберете близките на сърцето си хора около трапезата за една приказна празнична вечер в компанията на любимия десерт.

Наредете масата, сложете любимите цветя в красива ваза и седнете всички заедно за една вълшебна вечер – на емоции, приказки и кулинарни наслади, защото нека сме искрени – нищо не подхожда на споделените моменти на щастие така, както вкусен десерт.

От Philadelphia знаят това и поради тази причина създават продукт – вкусен, кремообразен и лек – или иначе казано – тайната съставка на най-изкусителните сладкиши.

А относно това какъв да бъде десертът, с който да отбележите деня на майката? Вариантите са безброй, но няма как да не ви подшушна, че не може да сгрешите с вкусен чийзкейк с лек и пухкав Philadelphia Light крем в съчетание с хрупкави шоколадови бисквитки.

А ето и рецепта за приготвянето на този изкусителен чийзкейк от снимката по-горе:

Нобходими продукти:
140 г слепени какаови бисквити
70 г разтопено масло
200 г подсладена течна сметана
250 г Philadelphia Light
1 бр. разтопен бял шоколад
8 бр. слепени какаови бисквити за декорация

Начин на приготвяне:
Пригответе си форма с падащо дъно с диаметър 16 см. Отделете крема от бисквитите. Натрошете бисквитите в блендер и добавете разтопеното масло.
Разпределете равномерно сместа във формата и охладете, докато приготвяте крема.
Разбийте добре течната сметана, прибавете постепенно Philadelphia-та, разтопения бял шоколад и крема от бисквитите. Към сместа добавете част от бисквитите натрошени на едри парчета и разбъркайте с лъжица. Изсипете върху охладената основа и декорирайте с останалите бисквити и свежи листа мента.

(в материала има продуктово позициониране)