Днес ви представяме рецептата за вкусен десерт, идеален както за празник, така и за моментите, когато искате да подсладите деня си!

Време за подготовка: 25 минути
Време за готвене: 40 минути
Порции: 10-12

Продукти:
175 г меко масло
150 г пудра захар
2 яйца
150 г брашно
2 с. л. какао на прах
2 ч. л. бакпулвер
125 мл прясно мляко
1 с. л. оцет
½ -1 ч.л. червена сладкарска боя
масло за намазване на формата
За крема:
1 опаковка крем сирене Philadelphia Original XL- 300 г
100 г бял шоколад
150 мл готварска сметана
40 г захар
1 ч. л. ванилов екстракт


Начин на приготвяне:
В купа сложете мекото масло, пудрата захар и разбийте до получаването на пухкава смес. Добавете яйцата и разбийте отново. Пресейте брашното заедно с какаото и бакпулвера, налейте млякото и разбъркайте. Добавете оцета и червената сладкарска боя и разбъркайте, докато сместа стане еднородна.
Покрийте дъното на тава за печене с хартия и намаслете дъното и стените с разтопено масло.
Изсипете сместа за блата и заравнете.
Печете 40 минути в предварително загрята до 180°C градуса фурна. Проверете готовността на блата с дървен шиш забит в средата.
Извадете готовият блат от фурната. Охладете за няколко минути преди да го извадите от формата.
Разтопете белия шоколад на водна баня. В купа, разбийте сметаната до меки връхчета.
В друга купа сложете крем сиренето Philadelphia, пудрата захар и ваниловия екстракт. Разбийте и добавете разтопения и леко охладен бял шоколад. Добавете разбитата сметаната и разбъркайте внимателно, докато се смеси добре с крем сиренето.
Изрежете горната част на блата, така че тортата да е равна отгоре, а след това разделете блата на две части.
Върнете долната част на блата във формата и сложете стените.
Покрийте с 1/3 от крема със сирене Philadelphia и поставете втория блат. Намажете с още 1/3 крема, заравнете и охладете тортата за 3-4 часа в хладилник.
Свалете стените на формата и намажете стените на тортата с останалия крем.
Внимателно прехвърлете в плато за сервиране и украсете според вашето желание.

(в материала има продуктово позициониране)