Автор
Цвета Герчева

Горещата вана - моят таен ритуал в студените дни

Зимата навън е в разгара си, пухкавите преспи са покрили всичко с бяла пелена, а снежинките летят из ефира в шеметен танц. В най-мразовитите дни от годината, когато очакваме температури от -20 градуса по Целзий, горещата ароматна вана е едно от нещата, за които тялото ни мечтае истински. Топлина, мека пяна с плодови или шоколадови нюанси и минути на усамотение – ваната е любимото ни укритие в студените месеци.

Магичното преживяване във ваната, обаче, си има своите правила. На първо място е добре да заложим на продукти, които наистина гарантират богата и ароматна пяна, като бластерите на Bomb Сosmetics, които открих докато обикалях в търсене на зимни удоволствя в notosgalleries в Sofia Ring Mall – единственият department store магазин у нас.

Преживяването с Bomb във ваната наистина не е за изпускане в студените дни – убеждавам се сама, само няколко секунди, след като пускам бластера в горещата вода. Пяната е страхотна, а ароматът те кара просто да се влюбиш в живота.

Всъщност, Bomb Cosmetics е английска марка натурална козметика, разработена на базата на висококачествени етерични масла. Всички продукти на бранда са произведени във Великобритания, а опаковките им са от рециклирани материали и са изработени ръчно.

Bomb е обърнал особено внимание на ваната, защото именно тя е мястото, което ни дава възможността да се отдадем на отпускаща и освежаваща арома терапия с чисти масла от розмарин, мащерка, бергамот, грейпфрут, иланг иланг и много други. Всички те въздействат на сетивата ни по неповторим начин и ни карат да изпитваме истиснко блаженство.

Бластерите представляват разноцветни калъпчета, обогатени с чисти етерични масла, които изпълват ваната с обилна пяна. Разгръщайки своя букет от аромати те енергизират, отпускат, успокояват и витализират тялото и сетивата.

Най-добрият домашен СПА ритуал изисква в банята да залаим и няколко ароматни свещи. Те също са запазена марка на Bomb, както и страхотните им ръчно правени сапуни с весела и закачлива визия.