Автор
Цвета Герчева

Грим или парфюм - подаръкът, който носи удоволствие

Познавате жена, която няма нужда от ново червило или парфюм? Вероятността да казва истината е наистина малка. Според едно британско проучване, представителките на нежния пол изпитват силна нужда от нов гланц или лак за нокти поне по 10 пъти годишно. В същото изследване се упоменава още, че независимо от това какъв е козметичният „арсенал“ вкъщи, при появата на нов цвят червило или руж в женския мозък се отделя такова количество от хормоните на щастието, че усещането е почти равно на удоволствието от изпиването на бутилка хубаво вино.

В дните преди Нова година, когато всеки прави своята равносметка на изминалите месеци, ние ви предлагаме няколко идеи за подаръци, подходящи както за много послушни момичета, така и за непредсказуемо непослушните. Открихме ги, докато се разхождахме на лов за „удоволствия в макиажа“ в notosgalleries – единственият department store магазин у нас.

Комплектите на Esteе Lauder са подарък, на който би се зарадвала всяка жена, а комбинацията от грим е повече от практична.

Коко Шанел често обичала да казва, че жена, която няма хубав парфюм, просто няма бъдеще. Десетилетия след смъртта й обаче, вечната класика – Chanel 5 си остава подарък, с който никога не можете да сбъркате.
Всъщност - когато подаряваме парфюм, подаряваме усещане. С дъх на лято, тропици или пък с аромат на "Модерна муза" - важното е той да "разказва" ароматна история.