Зимата вече върви към края си, само след месец шапките и качулките ще отидат надълбоко в гардероба. Ако обаче има нещо, което носим винаги със себе си, независимо от сезона, това е косата ни. През студените месеци тя е особено уязвима на изсушаване, мразовитият въздух има способността да гони влагата от косъма и прическата често изглежда не съвсем добре. Ето защо експертите препоръчват именно в последните седмици от същинската зима да обърнем сериозно внинамие на гривата.

Точно сега тя има нужда от подхранване и грижа, за да избегнем ефекта на наелектризирането и стърчащите косъмчета. Как обаче да изгоним статичното електричество от косата? Има няколко лесни трика, които ви предлагам да приложите, за да не се притеснявате никога, че краищата ви са разпилени и показват четирите посоки на света. На първо място – забравете за изкуствените материи.

Косъмът е естествен проводник на електричество, а когато пуловерът е от 100 % вискоза е съвсем нормално гривата да изглежда наелектризирана. Според експертите е изключително важно и как сушим косата в зимните месеци. За да запазим влагата вътре в нея и да й помогнем да изглежда лъскава и здрава, трябва да използваме възможно най-рядко силен сешоар и гореща преса. Продуктите за коса, които използваме в последните месеци от зимата, също е добре да са на натурална основа, като тези на Miriam Quevedo.

Опитвала съм ги преди години в Испания, а когато ги видях в notosgalleries в Sofiq Ring Mall, веднага попитах за спрея им против наелектризиране. Той е с натурална основа, съдържа така ценния за косата хайвер и наистина е едно бутиково изживяване за гривата. Впръсква се от разстояние 10-15 сантиметра и придава на косата по-плътна текстура, прави я лесна за разресване, съхне по-бързо( налага се да използваме за по-кратко време сешоара) и не на последно място - дарява й регенериращите и възстановяващи свойства на хайвера.