Цвета Герчева

Здравейте :) Обожавам модата, мога да прекарам часове в търсене на перфектната фланелка или нови обувки и никога не бих заменила шопинга с нещо друго на тоя свят. Затова се включих в този блог - ще ви разказвам за своите най-любими модни открития и ще споделям с вас емоцията от допира ми с красивите неща в живота.

Костюм за Хелоуин? А защо не чифт нови джинси?

27 октомври 2017 | 12:00
10475
0

Само след няколко дни ще настъпи страшната нощ на Вси Светии, злите вещици и духове ще "изпълзят" от тъмнината и ние ще се усетим "призовани" да се маскираме тъй страшно, че да ги изплашим до смърт и да ги принудим да се върнат там, откъдето са дошли. И само благодарение на здравия си разум ще успеем хем да бъдем в ролята на вещици и скелети, хем да се забавляваме в тази тъй мистична нощ.

Истината е, че за мнозина Хелоуин е чужд празник, обаче това не е съвсем така. И ние в нашата изцяло национална традиция имаме подобни дни, в които излизаме маскирани като чудовища и плашим злите сили. Всъщност, няма нищо лошо понякога да напомняме на "лошите", че хич не ги искаме, нали?

И ако трябва да съм честна - аз пък много го харесвам Хелоуин, защото е част от новата градска култура, а аз обичам града, в който живея. Е, има и още нещо. Все се стремя да съм прилично момиче, но в тази нощ си слагам най-щурите дрехи и купонясвам до зори.

През последните години даже не си купувам костюми, защото точно в последните дни на октомври в някои магазини има такива намаления, че предпочитам да си купя някоя яка дреха на супер добра цена и най-много да си "монтирам" някоя свежа шапка на главата. Все пак няма да работя като вещица цяла година, за да влагам пари в магьосническа униформа. Предпочитам нещо свежо, за което иначе не бих отделила бюджет.

Тази година вече съм си избрала и визия - "Секси лейди". Минавам през notosgalleries да видя дали няма нещо интересно останало на намаление и се оказва, че просто съм уцелила в десетката.

Страховитите намаления в notosgalleries са просто мечта в тези студени дни напоследък, важат от днес до 31-и, а аз успявам да си взема няколко мега ценни екземпляра за гардероба си на уникално добра цена.

Момичетата на касата даже ми дадоха и талон за 20 лева отстъпка за пазаруване от новата колекция! Супер! Абе, как да не го обичаш Хелоуин.
Преди да си тръгна, минавам да погледна и актуалните линии на любимите ми брандове, някои от които мога да намеря само в този мултибранд магазин, като Free People например.

Все пак другата седмица смятам да отделя специално време за шопинг там и няма да пропусна да си похарча ваучера. И макар да е малко нова традиция, за празника винаги купувам тиква, която изрязвам :)

За нощта на Вси Светии от нея приготвям и вкусен тиквен пай или крем супа (прави се доста лесно), които никак не са за изпускане. Наскоро си купих от notosgalleries и няколко страхотни тенджери и много красив сервиз чинии в оранжево, така че ще си спретна страхотна Хелоуинска вечеря.

И после да не питате "Сладкиш или трик"? Най-добре е и двете, повярвайте ми!

Цвета Герчева

Главен редактор