Автор
Цвета Герчева

Лятно настроение: Плодове и топли дни

Лятото е в разгара си, а най-топлите дни сякаш предстоят. Градусите са над 30 по Целзий, прозорците са широко отворени, а вечерите вкъщи - дълги и приятни. И ако в студените дни почти винаги залагаме на тежките ястия и дъхавото вино, то през лятото най-вкусни сякаш са плодовете и леките, хладни коктейли.

И тъй като август току що стартира, съм решила да предприема един кратък финален шопинг в търсене на още малко лятно настроение за дома ми. В сезона на разпродажбите сме и затова ще проверя какво има в home департамента на notosgalleries - най-големия мултибранд магазин у нас, който винаги има с какво да ме изненада. От страхотна кошница за пикник до новата VIP колекция порцелан на Versace (за нея ще ви разкажа в някой от следващите ми материали), в notosgalleries има наистина огромни дози лятно настроение. Точно от това имам нужда!

Обожавам динята - тя е един от любимите ми летни плодове. Студена, ароматна и сочна - зелената госпожица с огнено сърце винаги е отличен избор за топлите следобеди. А най-хубавото е, че в home департамента откривам няколко страхотни динени артикула - уникална серия чинии, мини покривка с принт на сочен резен и ретро чаши с цвят на добре узряла любеница.



И както се казва в онази стара поговорка - когато животът ти поднесе лимони, направи си лимонада... или пък си купи нещо свежо за къщата и се зареди със свежо лимонено настроение.
Обичам тези южни плодове - напомнят ми на зимите в Соренто, когато от всяка къща мирише на лимончело, и на фермите за преработка на лимони, които можеш да посетиш и да опиташ всякакви видове лимонена наслада - от ликьори до сладка и торти.




Ако пък някога сте опитвали от малките ароматни портокали на Сицилия, ще разберете защо съм луда по портокаловите аксесоари. Веднага взимам една чиния - тя грее като слънце, когато я сложите на масата.


И все пак - лятото е перфектното време да се насладим на най-вкусните коктейли на света. Кое е най-важното за една уникална напитка обаче? Не само съдържанието, важно е как е поднесена. В notosgalleries открих страхотни коктейлни чаши с дъх на ананас, които са идеални за Пиня коладата, която приготвям често вкъщи.


Но защо плодовото настроение да е само в кухнята - ако искате да усмихнете деня си, просто добавете една възглавничка със закачлив летен принт към колекцията ви на дивана и ето - лятото вече е влязло в дома ви. Насладете му се - имате още само месец!