Автор
Цвета Герчева

Магията на Родопите, затворена в крем на Dior

Dior винаги са знаели как да ме накарат да разгледам всичките им нови продукти, когато ги мерна на витрината на някой магазин. Тази седмица ги срещам в козметичния департамент на notosgalleries и докато обикалям в търсене на някакъв весел аксесоар за Великден, се натъквам на изкушението с главно 'И" – новата серия на Dior - LIFE.


Изключителни опаковки и божествени текстури... Продукти, които сякаш винаги са били на нощното ми шкафче, а виждам за първи път - просто създадени с една конвенция на нормалност и почитащи естествената красота - като основен извор на вдъхновението за съвременния лукс. Ексфолираща пудра – пяна за почистване на лице и една легенда от времето на Орфей... – вече съм влюбена, оставям дамската си чанта настрани и се заемам да разгледам обстойно новите продукти.


Страхотен тоник, който ухае на градина, и три вида гурме маски за лице - иновативната концепция на бранда този сезон разглежда кожата като цялостен орган, полагайки грижи за специфичната флора на най-външния слой на епидермиса – революционен подход, който безапелационно печели красотата на своя страна.


Всъщност, тайната в LIFE се крие някъде в градините със Слез на Dior и легендите за Орфей. Причината? В новата серия на френския бранд е вложен екстракт от Орфеево цвете или така наречената Хаберлея. Финото планинско цвете, което расте по високите склонове на Родопите и Алпите, крие в себе си магичната сила на вечния живот.


Крехко и нежно, то е почитано още от предците ни и в това няма нищо случайно. Римляните са го изсичали върху монетите си, императорите се кланяли пред способностите му, а траките го използвали като тайна съставка на лечебните си отвари. Според древните предания именно в Хаберлеята се крие мистичната тайна на вечния живот. Смята се, че орфеевото цвете е и една от тайните съставки на Амброзията – напитката на боговете, която те пиели някъде сред облаците на Олимп, докато наблюдавали животът на простосмърните.


Наскоро няколко български учени направиха изследвания, доказващи невероятната способност на крехкото цвете... да не умира! То има свойството да изсъхва напълно и да "заспива", а когато поеме даже една капка вода – да събужда отново клетките си за нов живот. Именно тази сила на регенериращата се жизнена енергия използва Dior в своята концепция за кремовете от серията LIFE.
Тествам отново новия им крем, докато страхотните консултанти в notosgalleries продължават да ми разказват за магичните съставки и качества на цялата серия LIFE, която вече пристигна в магазина. Усещането за допир с кожата наистина е божествено. Не пропускайте да разберете какво е. Ще се влюбите от пръв допир.