Автор
Цвета Герчева

Освободете модния дух от бутилката - Free people в София

Казват, че свободата е състояние на духа и никакви физически измерения не могат да я засегнат, стига да я пожелаеш достатъчно силно. А когато една жена се чувства свободна, това веднага може да се види в очите й, да се усети в мечтите й и да се познае... по дрехите й.


Ретро риза с флорална бродерия, буфон ръкави и малко плисета? Може, но само за момичето, което не се интересува от това какво мислят за него веселите лели от корпоративния свят. Тя е силна, емоционална, може да изразява себе си и никога няма да подмине куче на тротоара, без да го погали. Тя е момичето, което носи Free people. Така описват любимите си клиентки създателите на бранда Free people, който вече е в България. Откривам страхотната им колекция в департамента за дамска мода на най-големия мултибранд магазин у нас - notosgalleries в София Ринг Мол (вече имат и страхотен сайт, който трябва непременно да разгледате).



Създадени за дните, в които искаме да пуснем модния дух от бутилката, дрехите на Free people носят усещането за нещо повече от тренд. Те ни карат да се почувстваме бунтарки, съвременни хипита и арогантно модерни жени.


Марката, създадена през далечната 1970-та година в Пенсилвания, и до днес изповядва максимата, че всяка силна жена има нуждата да избяга за кратко от градската суматоха, като облече някоя цветна, нетрадиционна дреха, която не очертава формите й. Така тя се чувства свободна в собствената си кожа.


Марката, която едва тази година влезе в България, има четири големи модни централи - в Ню Йорк, Лондон, Лос Анджелис и Чикаго, а дизайнерите на Free people признават, че и до ден днешен създават дрехи за жената, която изповядва висшата естетика на модната свобода.


Над 1400 магазина по света продават дрехите на Free people, а откакто брандът навлезе и у нас, много от почитателките на стила и модата оставиха летните си емоции в ръцете на дизайнерите му.


Парти рокля за официален случай? Не е нужно винаги да се чувствате сякаш сте облекли най-неудобния си костюм по време на интервю за работа. Свободата в дрехите може да е просто една нестандартно срязана пола. Важното е да знаете, че Free people продава нещо повече от дрехи. И това не е означено на етикета. Те продават сила. Силата да победиш предрасъдъците си и да облечеш най-щурата дреха на света.



*В момента дрехите на Free people са намалени и то прилично много. Използвайте последните дни на лятото, за да усетите свободата на модата в собствения си гардероб.