Имало едно време... но не, нашата приказка не започва така. Нека ви разкажем една легенда за издържливост, преданост и любов.

През 1925 година в град Ном избухва епидемия и привършва антитоксинът. Необходимо е да се набави серум, за който тръгва смелият Сепал с изпреварващ полъха на северното сияние впряг от 18 кучета хъски. Това бил „големият бяг“, изключително опасен и рискован. Лапите на лидера Того били целите окървавени, но той не се спрял, водел впряга към заветната цел, за да достави ценният товар в града и да спаси живота на много болни деца. В знак на признателност хората нарекли хъските Легендата на Севера.

Легендата гласи, че ако кучетата се зарият в снега, от горещият им дъх в преспите се появява дупка, през която излиза пара. Това означава, че наближава „нощта на трите кучета“ – най-студената в годината. Преживяването на тази нощ е възможно само благодарение на кучетата Хъски. Само те ще ви затоплят в „нощта на трите кучета“ и ще запазят топлината на живота.

… Зад всяка легенда се крие реална история...

Марката FAMILY HASKI съдържа в себе си много история. Вече 25 години, нашият екип е изцяло отдаден на детската мода. Новата за българския пазар марка FAMILY HASKI се роди като естествено продължение на нашият опит, желание и всеотдайност при създаването на детски и бебешки облекла.

Във всяко изделие FAMILY HASKI ще откриете искрица от предаността, любовта и издържливостта на легендата Хъски...

Марката FAMILY HASKI е дело на български дизайнер и до този момент е радвала само клиентите в Русия. Но от началото на Април има свой ексклузивен корнер в България, а именно в Notosgalerries.

И за да ви изненадаме още по-приятно, ще споменем, че при желание и интерес от ваша страна марката предлага специална услуга – създаване на рокли по поръчка от типа „mini me”.

Днес ви каним да изживеем тази легенда заедно - Notosgalleries ще ви потопи в качеството и финеса на тези красиви облекла !