Една от есенциите на летния стил са удобните и красиви обувки. Покорете сезона на слънцето с изящните модели еспадрили на Castañer, които можете да откриете само в notosgalleries.

Ако се чудите защо стилистите на магазина избраха да ни представят точно тази марка обувки, то със сигурност ще ви бъде интересно да узнаете повече за нейната неповторима история.

През 1927г. Luis Castañer и неговият братовчед Tomás Serra създават марката Castañer, която се занимава с изработка на еспадрили.

Ръчно правени, изключително удобни и здрави. По време на гражданската война, компанията е национализирана, а войниците били изпращани на фронта именно с еспадрили.

През 60-те години компанията претърпява абсолютен ренесанс, когато Lorenzo Castañer и съпругата му Isabel (следващото поколение собственици) започват да произвеждат еспадрили в различни цветове.

За кратко време тези еспадрили се стават любими на редица интелектуалци, актриси, художници и други важни за онова време личности, което ги превръща в най-горещата средиземноморска мода.

През 70-те години е кулминацията в развитието на марката, когато Lorenzo и Isabel се запознават с известния дизайнер Yves Saint Laurent., който в момент на гениалност им предлага да създадат за него еспадрили на платформа с неговия подпис.

Castañer приема предизвикателството и става първата компания, която започва да произвежда обувки от този тип.

Първият магазин на Castañer отваря врати през 1994г., а от скоро марката е ексклузивно представена и в България чрез магазин notosgalleries.